A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

РОДИНА АНДРІЯ КУЛЯГІНА ОТРИМАЄ ВІДШКОДУВАННЯ ЗА ПРИДБАНЕ ЖИТЛО

Дата: 02.11.2018 08:57
Кількість переглядів: 1092

Фото без опису   Щоденно у новинах повідомляють про події, що відбуваються на сході країни. І кожен раз у раз мимоволі згадує тих, хто боронить наш спокій на передовій та хто віддав за це власне життя. Одним з цих героїв назавжди лишиться Андрій Кулягін.

   … 21 липня 2014 року танкова рота, в якій служив юнак, разом з механізованим взводом вела бій по захопленню та знищенню блокпосту терористів в районі села Піски Ясинуватського району Донецької області. Знищення цього опорного пункту дозволило Збройним Силам України закріпитися в селі Піски і тим самим розірвати кільце оточення навколо підрозділів, які захищали Донецький аеропорт. Танк командира роти, до складу екіпажу якого входили капітан Олександр Лавренко, навідник молодший сержант Олександр Вохромеєв та механік-водій Андрій Купягін, рухався на початку колони. При підході до блокпосту сепаратистів танк потрапив в засідку. Зав'язався бій.

   Маневруючи під вогнем противника, танк потрапив на замаскований потужний фугас. Внаслідок вибуху молодший сержант Олександр Вохромеєв та солдат Андрій Кулягін загинули, а капітан Олександр Лавренко отримав тяжкі поранення. Щоб не потрапити до полону сепаратистів та не допустити захоплення ними бойової машини, капітан Олександр Лавренко підірвав себе разом з танком.

    Тепер Андрій назавжди залишиться у пам’яті земляків юним героєм. Вони вшанували його подвиг присвоєнням звання «Почесний житель Шишаччини», згадкою на сторінках Книги Пошани Полтавської обласної ради та встановленням меморіальної дошки на його рідній Воскобійницькій школі. Та чи зможуть ці звитяги, нагороди, пільги заглушити чи хоча б зменшити біль утрати його родини? Сьогодні це риторичне запитання постає у численних сім’ях загиблих воїнів неоголошеної війни.

   Повертаючись до родини Андрія Кулягіна, хочемо вкотре подякувати за сина, справжнього героя, за виховання у нього глибокого відчуття справедливості та патріотизму. Прикро, що до цих пір триває вирішення питання щодо відшкодування вартості придбаного його родиною житла, що передбачено законодавством. Можливості такої компенсації Відділ соціального захисту Шишацької селищної ради вивчав спільно з Департаментом соціального захисту населення Полтавської обласної державної адміністрації. Нині, маємо надію, всі проблемні етапи пройдені.

    Відповідно до рішення 37 сесії Шишацької селищної ради, котра відбулася 22 червня 2018 року, на придбання житла родині загиблого виділені кошти у розмірі 50 відсотків від його вартості. Інша частина надійде з обласного бюджету. Кошти і селищного, і обласного бюджетів будуть виплачуватися родині загиблого через Управління праці та соціального захисту населення Шишацької районної державної адміністрації.

    Сподіваємося, що чекати родині Андрія на хоча б часткове повернення державою боргу, який вона має перед кожним загиблим, залишилося недовго.

Прес-служба селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь