A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

А нумо бабусі!

Дата: 03.10.2018 10:53
Кількість переглядів: 703

   Другий місяць осені починається з особливої дати. 1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблею ООН, а в Україні це також і День ветерана.

   Цей день – не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства. Це і привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв’язку поколінь.

   Ми мало замислюємося над тим, хто ж такі «особи похилого віку», чим маємо завдячувати їм. Передусім, це люди, найбільше багатство яких є досвід, знання, вміння, мудрість.

   Турбота про громадян похилого віку, ветеранів та інвалідів необхідна кожної хвилини не як відзначення святкової дати, а як повага до людей, які своєю багаторічною працею заслуговують на глибоку пошану нащадків.

  Одним із найважливіших напрямків роботи Шишацької селищної ради є захист найуразливіших верств населення – людей похилого віку. Приймаються рішення, котрі безумовно спрямовані на поліпшення якості життя, створення сприятливих умов існування та захисту інтересів. Це і забезпечення реалізації програми «Доступні ліки», надання якісних послуг соціальними працівниками комунальної установи «Центр надання соціальних послуг», відкриття «Університету третього віку», організація дозвіллєвих заходів.

   Так, 28 вересня з нагоди Міжнародного дня людей похилого віку та ветеранів у селищному будинку культури відбувся потужний захід.

  У концертному залі зібралася велика кількість глядачів, щоб поспостерігати за неймовірним протистоянням  талантів та майстерності між командами «Бемс», Сагайдацького старостинського округу та «Багачанки» із Великобагачанського Територіального центру у конкурсі «А нумо бабусі».

   Офіційну частину розпочав традиційно селищний голова Олександр Тутка. Він висловив слова пошани та вітання людям поважного віку та ветеранам, відзначивши грамотами, подарунками і квітами найактивніших із них.

  Далі ведучі представили склад журі та наголосили на умовах конкурсу. Перше випробування – «Візитка». Учасники команд демонстрували свої здібності, представляли рідний край та захищали власноруч створені квіткові композиції.

   Глядачі з запалом уболівали за улюблену команду. Підтримували учасників і гучними оплесками, і словами підтримки. А компетентне журі справедливо виставляло бали командам за кожен конкурс. Найскладніша випала їм місія. Адже не просто визначити переможця у конкурсах «Найсмачніша традиційна страва» чи «Модний вирок», під час якого бабусі дефілювали, співали і декламували вірші. Та довелося і бабусям не солодко. Учасниці добре помізкували над новими сучасними словечками, такими як: вейпер, спінер, хештег, драйвер та багато інших.

    Запекла боротьба тривала. Щоразу, по завершенню чергового конкурсу, змінювався лідер. Проте за підсумками балів перемогу здобула команда «Бемс» із Сагайдака. Учасники команди супротивника теж достойно змагалися. Але наші, сагайдацькі бабусі, були неперевершені. Злагоджена командна робота, неймовірні таланти та потужна підготовка – це запорука їх успіху.

Прес-служба селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь