A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Талановита людина талановита у всьому!

Дата: 26.09.2018 15:36
Кількість переглядів: 1021

Фото без опису   Ці слова безумовно стосуються вчителя Великобузівського навчально-виховного комплексу Геннадія Світличного. Він завжди «горить» ідеями і постійно працює над втіленням нових неймовірних проектів.

    Геннадій Іванович - корінний сагайдачанин. Тут народився, отримав загальну середню освіту. Продовжив навчання у Полтавському педагогічному університеті імені В. Г. Короленка. У здобутому дипломі вказано, що він вчитель загальнотехнічних дисциплін та праці з механізації сільського господарства.

    Після отримання вищої освіти молодий хлопець поїхав шукати долю до далекого міста Урай, Тюменської області, що знаходиться майже за 4000 кілометрів від рідної Шишаччини. Там працював слюсарем VI розряду по ремонту автотранспортної техніки. Це був 1994 рік, тому політична ситуація у Росії не сприяла працівникам іншого громадянства. У трудову книжку внесли запис: «Уволен в связи с приказом Президента Российской Федерации Бориса Ельцина о привлечении и использовании иностранной рабочей силы».

    Рідна Шишаччина зустріла привітно Геннадія Івановича після повернення з-за кордону. У лютому 1995 року він розпочинає свою педагогічну кар’єру у Великобузівській школі. Маленькими кроками йшов до вершини педагогічної майстерності. Адже справжнім досягненням для вчителя є перемоги його учнів. Фото без описуТак, 11 років поспіль його вихованці  представляли свої роботи на Всеукраїнській олімпіаді з трудового навчання, щоразу посідаючи призові місця. Кожна участь – перемога. Це найкраще підтвердження того, що Геннадій Іванович повністю реалізувався як вчитель. Він здобув вищу кваліфікаційну категорію та звання «Старший вчитель».

   Нині плідно працює над черговим проектом «Сучасна майстерня у школі». Вчитель постійно шукає шляхи подолання існуючих перешкод, щоб ця мрія була втілена у життя. Він поділився з нами власними думками з цього приводу:

   - Створення сучасної майстерні – це тема, яка набуває актуальності у зв'язку з введенням змін до навчальних планів для 10-11 класів в межах реформи «Нова українська школа».

   Як відомо, графік запровадження цієї реформи передбачає, що фундаментальні зміни в старшій школі почнуть діяти лише з 2027 року. Але вже зараз, в межах чинного Державного стандарту, Міністерство освіти і науки хоче показати напрямок реформ та зробити більш якісним та сучасним навчання старшокласників.

   І знову крок назад: реформа є, а матеріальної бази немає. Як в анекдоті "везти є що, немає чим!"

   Тому уроки «Технологій», які інтегрують в собі такі науки, як математика, фізика, природничі, історія, географія, декоративно-ужиткове мистецтво виховують життєво-необхідні компетенції, наразі потребують оновлення матеріальної бази та повного реформування. Саме ці аспекти включені до проекту сучасної майстерні, - пояснює вчитель-новатор.

    Геннадій Іванович втілив у життя не один соціальний проект. Вдало реалізовані такі, як: «Барви рідного краю», «Країна-дитинство», «Парадний», «Наш клас». Разом з учителями та учнями створив актив школи, який бере участь у різних соціальних заходах, які мотивують дітей до навчання та особистого розвитку. Нещодавно відвідали Міжнародний проект «Місто професій», підтримали акцію Всесвітній день прибирання. Цього року скористалися можливістю і взяли участь у конкурсі «Бюджет участі - 2018». Якщо проект «Розважальний острів «Наша громада» під відкритим небом», набере необхідну кількість голосів, то у селі Велика Бузова Шишацької об’єднаної територіальної громади з’явиться облаштована зона для відпочинку, культурного дозвілля, спортивно-розважальних ігор, проведення свят та різних масових заходів під відкритим небом.

Фото без опису  Робота над проектами не єдине захоплення вчителя. Геннадій Світличний, як багатогранна особистість, має широкий світ уподобань, деякі з яких не пов’язані з навчальним процесом. Всі знають, що він чудовий фотограф і відео оператор. Постійно удосконалює свою майстерність у цьому напрямку. Наразі на рівні професіоналів обробляє фотознімки та монтує сучасні відео. Мабуть, любов до зйомки розпочалась з фотоапарату «Зміна-8» ще у дитинстві. Це захоплення переплітає з вчителюванням та сумісною роботою - художнім керівництвом у Великобузівському сільському будинку культури. Також Геннадій Іванович є учасником обласної дослідницької групи «Проектування, як метод пізнання в освітній галузі «Технології». Котра проводить та відвідує обласні і міжнародні семінари, майстер-класи, тренінги.

 А  цього року у житті вчителя відбулася знакова подія. Його нагороджено Грамотою Верховної Ради України за здобутки перед народом України.  

    Такі люди, як Геннадій Світличний, - приклад для наслідування. Наполегливою працею, постійним вдосконаленням, самоосвітою він досягає успіху та поставлених цілей, звершуючи перемоги та отримуючи визнання оточуючих.

Прес-служба селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь