A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Будь благословенна, земле калинова!

Дата: 21.09.2018 15:16
Кількість переглядів: 1879

   Центральна площа селища Шишаки потопала у золотому промінні осіннього сонця і барвистих квітах. Традиційно на передодні річниці визволення Шишаччини та Полтавщини від фашистських загарбників відбулася виставка квіткових композицій. Цьогоріч минає 75 років від тієї знаменної дати.

   Основним завданням конкурсу квіткових композицій до Дня визволення нашого краю є популяризація героїчного минулого Полтавщини; подій Другої світової війни, що відбувалася у нашому регіоні; усвідомлення величі подвигу українського народу; формування у молоді патріотизму, вдячності та поваги до учасників бойових дій, які відстояли та відстоюють незалежність України.

  До участі у конкурсі запросили загальноосвітні та позашкільні навчальні заклади, установи, організації, підприємства, громадські об’єднання та усіх бажаючих жителів Шишаччини.

    Заступник селищного голови Олег Білик звернувся до присутніх зі щирою промовою. Після урочистостей відбулося покладання квітів борцям над нацизмом у Другій світовій війні.

   У огляді-конкурсі цього року взяли участь 16 команд. Це представники Шишацької об’єднаної територіальної громади, Ковалівської, Федунської і Яреськівської сільських рад. Учасники короткими і змістовними повідомленнями, піснями і танцями представили неймовірні квіткові композиції, які вражали складністю технік.

   Компетентне журі відповідно до критерій оцінювання виставило бали. До уваги брали: відповідність темі конкурсу; художнє оформлення та цілісність композиції; творчий підхід до виконання; оптимальність підбору матеріалу; оригінальність рішення та відтворення ідеї; складність техніки. За підсумками обрали переможців та призерів.

   Перше місце здобуло комунальне підприємство «Техкомунбуд» з неймовірною композицією «Крила свободи». Друге місце отримали композиції Великобузівського навчально-виховного комплексу, Ковалівської загальноосвітньої школи, Центру надання соціальних послуг селищної ради. Треті місця у Яреськівської загальноосвітної школи, Шишацького будинку дитячої та юнацької творчості, Гоголівської загальноосвітньої школи. Премії за призові місця відповідно склали 1000 грн., 750 грн. та 550 грн. Конкурсанти від Шишацької спеціалізованої школи, Михайликівського та Пришибського навчально-виховних комплексів, Жоржівської загальноосвітньої школи, Ковердинобалківської і Великоперевізької філії Шишацької спеціалізованої школи, Федунського навчально-виховного комплексу, Федунського сільського будинку культури, Університету третього віку отримали заохочувальні призи у розмірі 300 грн. Несподіваним додатком стала номінація глядацьких симпатій, яку цього року отримав учень Пришибського навчально-виховного комплексу Богдан Михайляк. Цей хлопчик вразив усіх присутніх недитячим виконанням складних пісень і неймовірним голосом.

  Кожен запам’ятає цей день, як свято незламності нашого народу і перемоги над фашистськими загарбниками уособлене у квіткових композиціях.

Прес-служба селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь