A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Хто краще за шафранівців знає, що для них краще?

Дата: 14.09.2018 10:41
Кількість переглядів: 934

    Риторичне запитання. Але чомусь багато хто береться судити, що для інших краще. При цьому не спілкуючись з людьми, жодного разу не побувавши на місці подій, не поглянувши, як живуть люди, яким «нічого не треба», не запитавши в них особисто, а що їм, власне, треба…

  В останніх номерах районної газети «Сільське життя» йде активне обговорення придбання нового рентгенівського обладнання для Шишацької центральної районної лікарні. Ця тема, однозначно, не байдужа мешканцям якоїсь там Шафранівки, що замахнулася на ремонт свого клубу. Тому-то й зібралися нещодавно шафранівці на сільську сходку.

   Допекло і дуже допекло… Та сподіваємося, що ці рядки будуть з розумінням прочитані усіма, кому невтямки наші переживання.

Згодні, що придбання рентгенапарата – дуже важливе питання, але ж воно виникло не раптово. Мабуть, якось же воно планувалося, закладалися необхідні кошти чи були певні перспективи, де їх отримати, подавалися якісь заявки, проекти… То чому нині наш клуб став поперек рентгенапарата?

    Чому хтось обирає за нас? Чому нас змушують робити вибір там, де він неможливий?..

Коли створювали об’єднану територіальну громаду, нас переконували, що від цього будуть великі переваги і життя колишніх сільських рад зміниться на краще. А головне – загальна скарбничка буде в руках виборців і саме вони через своїх довірених осіб – депутатів – вирішуватимуть, як нею розпоряджатися на користь громади.

   Повірили… Більше того – переконалися, що це саме так, коли побачили, що нас було почуто:біля клубу з’явилися будівельні матеріали, бригада робітників і лід зрушив з місця…

І несподівано будинок культури знову не потрібний! Гроші ж великі на ремонт! Звичайно, великі. Бо десятиліттями на його утримання не виділялося жодної копійки! Навіщо?! Хто у той клуб ходитиме! Обійдеться Шафранівка і без клубу, як без усього іншого – дитсадка, школи, робочих місць!

   Та бажання людей жити й попри все насолоджуватися життям не можна перекреслити навіть таким ставленням! І в холодному, незатишному клубі збиралися селяни, бо не хлібом єдиним живе людина. Новина про ремонт сільського клубу породила велику надію, що у ньому можна буде значно розширити послуги дозвілля: проводити різні гуртки, виставки, зустрічі… І що тепер, забрати надію в людей? Хай скніють по хатах і збираються біля місцевих генделиків?..

    Культура, освіта, здоров’я завжди були обділені увагою за будь-якої влади. Завжди людей змушували обирати: або - або… Та не можна однією латкою заробити кілька дірок.

Як і не можна вирішувати, чиї інтереси важливіші – меншості чи більшості, чиє життя цінніше, чиє майбутнє перспективніше…

     Якби серед депутатів районної ради був представник гоголівського краю, можливо, він би пояснив колегам ці прості істини. Але за дивною виборчою системою до депутатського складу районної ради не потрапив жоден народний обранець з Гоголевого та навколишніх сіл. Тому захищати інтереси маленької Шафранівки там просто нікому.

     Та сподіваюся, що після завершення ремонту сільського клубу бажання побувати в ньому виявлять керівники й обранці різних рад. Аби побачити щасливі очі дітвори за корисними розвагами, почути співочі таланти невгамовної молоді, почерпнути енергію невтомних рукодільниць поважного віку… І переконатися, що мільйон з наших податків був потрачений недаремно. Для людей, які на це заслужили.

Ольга ЧТЄНЦОВА, депутат Шишацької селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь