A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Естафета Пам’яті перейшла до Шишаччини

Дата: 11.09.2018 16:44
Кількість переглядів: 873

Фото без опису   Жовтень 1944 року став визначним у історії України. Адже саме така пора, коли останній гітлерівський солдат залишив нашу землю, увійшла знаменною датою до Календаря історії. Цього року відзначають 75 років визволення України від нацизму.

   Страшні події 1941-1944 років відображені у «Книзі пам?яті». Це 40 місяців нищівних бойових дій, які пройшли по всіх населених пунктах, понівечивши долі десятків мільйонів людей.

 Фото без опису  Всеукраїнська Естафета Пам’яті відбулась у селі Воскобійники. Під час заходу «Книга пам’яті» передана до Шишацького краю, йдучи стежками зі сходу України до Полтавщини. Вручення відбулося голові Шишацької районної організації ветеранів Любові Канівець від голови ветеранської організації Зіньківсього району Володимира Прислонського. Далі цей символ продовжить шлях на Захід і 28 жовтня 2019 року, досягнувши крайніх рубежів, знаменуватиме героїчну дату визволення нашої країни.

    Тримаючи «Книгу пам’яті», Любов Канівець звернулася до присутніх:

- Метою естафети є вшанування пам’яті про подвиг старшого покоління, людей, які брали участь у Другій світовій війні та патріотичне виховання молоді. Адже це наше минуле і наших дідів та батьків. Ми не маємо права забути їх імена, доріг, що ведуть до братських могил.

Фото без опису   Кажуть, що коли одну війну забувають – приходить інша. Це негласне правило збулося в Україні. Сьогодні наші сини боронять східний кордон держави. Звертаючись до всіх, хочу наголосити, що необхідно берегти нашу історію і не забувати імена усіх захисників, - зазначила Любов Миколаївна.

   Заступник селищного голови Олег Білик наголосив, що сьогодні вшановуємо тих визволителів, що досі живуть серед нас.

- Ми щиро завдячуємо їм за героїзм і всім тим, кого, на жаль, уже немає. Адже наші батьки і діди здійснили те, що здавалося неможливим, і відстояли волю та мирне українське небо.

    На жаль, те саме зараз доводиться робити їх онукам. У День визволення України ми згадуємо і їх – сучасних героїв, що кожного дня ризикують власним життям на Сході, - наголосив Олег Миколайович.

 Фото без опису  Далі вшанували всіх загиблих хвилиною мовчання, учням Воскобійницької школи надали право урочистого покладання квітів полеглим воїнам-визволителям та Меморіальної дошки Андрія Кулягіна. А присутні насолоджувалися душевним концертом, під час якого лунали пісні та неймовірно чуттєво декламували вірші Любов Титаренко та Володимир Прислонський.

    Ведучі закінчили захід словами, які закликали нас усіх не забувати подвиг героїв, щоб їхні перемоги ніколи не згасали в пам’яті прийдешніх поколінь.

 

 

 

 

 

 

Прес-служба селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь