A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Школи та садочки ОТГ готові до нового навчального року

Дата: 28.08.2018 10:57
Кількість переглядів: 1080

   Останні дні літа здаються найкоротшими у році. Намагаючись все встигнути до приходу осені, жителі заклопотані різними справами і турботами. Це найгарячіша пора і для тих, хто готується до нового навчального року. Батьки і учні, вчителі і вихователі полинули у вир приємних турбот.

  Особливу увагу цьогоріч приділено першокласникам і освітньому простору Нової української школи. Підготовлені класні кімнати, в котрих дітей будуть вчити не тільки читати і писати, а також активно вивчати правила комунікації, емоційного інтелекту і багато іншого.

    Цього року вводять таке поняття, як «школа для всіх». Мова йде про інклюзивну освіту – врахування індивідуальних потреб кожної окремої дитини, незалежно від стану його здоров'я і розвитку. Тепер не треба буде пристосовуватися під шкільну програму вивчення предметів, натомість на перший план вийде отримання соціальних навичок: вміння працювати в команді, висловлювати свої емоції і думки, знаходити рішення у складних ситуаціях. Книги більше не головна частина навчального процесу, а лише його база.

    Домашніх завдань в школі не буде. Все, що потрібно для освоєння і закріплення програми дитина робитиме в школі, разом з учителем і однокласниками. Замість табелів, батьки отримуватимуть свідоцтва досягнень, в якому буде надано характеристику їхньої дитини, а не оцінки.

 

  Відділом освіти селищної ради впроваджуються нові стандарти освіти, завдяки яким діти всебічно розвиватимуться, а не лише накопичуватимуть інформацію, відкриватимуться нові перспективи для учнів. Ми сподіваємось, що такі зміни сприятимуть підвищенню рівня освіти в цілому.

   Підростаюче покоління – це наше майбутнє, від якого залежить якість життя громадян і науковий потенціал всієї країни. Але як нові методи навчання сприймуть першачки покаже час. Дитина – це як Tabula rasa (табула раса – з латинського «чиста дошка»), що ми на ній напишемо, те згодом і прочитаємо.

   З метою перевірки готовності до нового навчального року здійснено об’їзд усіх навчальних закладів освіти об’єднаної громади. Перевірено на відповідність усі значущі аспекти, котрі впливають на якість навчального процесу, починаючи від стану і затишку класних кімнат, організації вільного часу дітей, облаштування пришкільних територій до готовності педагогів реалізувати нововведені стандарти освіти.

   За висновком комісії – усі навчальні заклади Шишацької об’єднаної територіальної громади готові до нового навчального року. Незабаром відбудеться Свято знань із різнокольоровими айстрами, дзвінкими дитячими голосами і щасливими хвилинами перерви.

Цьогоріч у ДНЗ "Журавка" та Воскобійницькій школі проведено ремонтні роботи.

 

 

 

 

 

 

 

 

Прес-служба селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь