A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Наталія Матвієнко: "Моя професія - найкраща!"

Дата: 21.08.2018 10:56
Кількість переглядів: 489

  Сьогодні випала нагода поспілкуватися з прекрасною людиною, чарівною жінкою, турботливою мамою, талановитою особистістю. Ці слова - про жительку села Велика Бузова Наталію Матвієнко.

   Здобувши у 1986 році загальну середню освіту у Шишацькій загальноосвітній школі, Наталія продовжила навчання у Харківському училищі зв’язку. Після завершення працювала протягом п’яти років у Харківському державному науково-виробничому підприємстві «Об'єднання Комунар». Але рідний край миліший серцю і своє життя Наталія Віталіївна пов’язала із Шишаччиною. У 1991 році розпочинає працювати соціальним робітником. На початку кар’єри тендітна жінка щодня, долаючи  шлях за погожої погоди на велосипеді, а в негоду – пішки, відвідувала своїх підопічних у селах Хвощове, Зелене, Мала Бузова, Велика Бузова, Тищенки, щоб допомогти по господарству, доставити продукти харчування, медикаменти, промислові та інші необхідні товари, оплати комунальні тощо. 

     Наразі вона працює і розвивається у своїй улюбленій професії. Минулого року отримала ступінь бакалавра у спеціальності соціальний робітник. Продовжує навчання у Полтавському університеті економіки і права за напрямком правознавство.

     - Адже соціальний працівник мусить володіти фаховими знаннями з психології, соціології, знати правові аспекти соціального захисту, теорії та методи соціальної роботи, наявні ресурси та методи їх використання; уміти спілкуватися та надавати інформацію, оцінювати потреби та представляти інтереси людини, підвищувати її можливості та сприяти розвиткові, створювати “мережу допомоги” та керувати процесом допомоги. Дуже важливим є морально-психологічне задоволення від праці. Коли працюєш зі слабшими, стаєш сильнішим сам. Зрештою, це просто цікаво – знайомитися зі сферами життя, про які лише чув, і не просто знайомитися, але і допомагати людям, – сором’язливо ділиться співрозмовниця. – Коли мене запитують, яка професія подобається, з гордістю відповідаю: моя!

    Тож недарма за вагомий внесок у вирішення питань соціального захисту населення, високе почуття відповідальності, сумлінне ставлення до виконання посадових обов’язків та високий професіоналізм Наталія Матвієнко нещодавно нагороджена грамотою та медаллю Верховної Ради України.

   Складні моменти у житті допомагають пережити рідні. Чоловік та донька завжди підтримують Наталію Віталіївну, а улюблені хобі окрилюють жінку. Часто у вільний від роботи час вона поспішає до Великобузівського будинку культури, щоб встигнути на репетицію вокального ансамблю «Молодички». Як стверджує вона сама, пісня -найкращі ліки від усіх негараздів, та й живе поряд із творчими і співучими людьми. Чоловік свого часу закінчив Полтавську обласну філармонію, донька також здобула освіту за напрямком музичне мистецтво.

   Поринаючи у вир народної пісні, з колективом ансамблю та художнім керівником Михайлом Самойленком побували у багатьох селах та містах Полтавської області. До речі, цьогоріч «Молодичкам» присвоєно звання народного аматорського колективу.

   Поряд з цим захопленням займається вишивкою. Каже, що для доньки вже приготувала придане. «Вся справа в процесі творення, адже на моїх очах відбувається народження краси. Сам процес приносить почуття задоволення та радості, а вишивка – це той вид рукоділля, який створює тепло і затишок у домівці», – далі хвалиться Наталія Віталіївна.

    Наостанок ця тендітна жінка щиро подякувала керівництву та депутатському корпусу Шишацької селищної ради за підтримку і постійний розвиток цієї життєво важливої сфери та поліпшення якості надання соціальних послуг, за піклування про ветеранів війни і праці, людей похилого віку, інвалідів, пенсіонерів, дітей-сиріт, безробітних, підтримку малозабезпечених та багатодітних сімей, за допомогу їм у здоланні життєвих труднощів.

Прес-служба селищної ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь