ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Гість із Чикаго

Дата: 03.08.2018 15:39
Кількість переглядів: 2218

    У масштабах планети Земля людина – це піщинка. Інколи нам здається, що все відбувається своєю чергою, нічого надзвичайного. Та варто лише заглянути у інший світ, модель життя, поведінки та свідомості і відразу зрозуміло, що все в наших руках.

Фото без опису     Сьогодні гостем у Шишацькій селищній раді був 15 річний Микола Сигляник, котрий вже 2 роки проживає у мегаполісі Чикаго, штату Іллінойс, США. По-перше, юнак неймовірно відкритий, щирий, комунікабельний. По-друге, реально свідома сформована особистість. Ці трансформації відбулися через вплив американського стилю життя та суспільного менталітету.

    Хлопець розповідав про медицину, школу, відпочинок, дороги разом з водіями, поліцію та багато іншого. Тільки уявити, що школа функціонує при наповненні учнями у 7000 чоловік, плюс 500 вчителів, функціонує 130 гуртків різних напрямків роботи. Навчання не пропускають, лише по хворобі чи за погодження батьків та шкільного керівництва. Доречі, медичне обслуговування надається при наявності страхового полісу. У школі відсутні перерви, книжки і низький рівень успішності. Як, запитаєте ви? Головна відповідь – мотивація і бажання кожної дитини мати гарні оцінки, здобути перемоги у спортивних змаганнях чи проявити талант, організувати своє майбутнє. От і Коля, щоб мати кращі оцінки і знання ходив до літньої школи «Summer school», він відвідував додаткові заняття. Також у сезон спортивних змагань працював на свою репутацію, як командного гравця американського футболу, здобував відзнаки. Спорт займає вагоме місце у житті багатьох дітей сполучених штатів, і тренери прикладають максимум зусиль для цього. Важливу роль відіграють батьки і сама держава, як споживач інтелектуальної власності. Якщо ти розумний, креативний, старанний, отже, - досягнеш мети.

     Звичайно рівень життя у мегаполісі вищий. Дороги, з розповіді юнака, там ідеальні. Є як платні та і безкоштовні автошляхи, а водійські права отримують вже у 16 років. Не залежно від стажу водіння чи марки автомобіля, всі без винятків дотримуються правил дорожнього руху. Полісмени патрулюють місто, фактично знаходячись на кожному розі, і тримають під контролем всю ситуацію. Там не звикли марнувати час і зусилля, щоб мати краще життя починають працювати ще зі школи, багато однолітків Миколи вже мають робочі місця на період канікул. Не зустріти на вулицях безпритульних тварин, бруду і сміття. Чикаго, незважаючи на свій статус, - зелене місто із набережною для піших прогулянок побіля озера Мічиган. Наш гість порівнював красу заокеанського краю із Шишацькою - є і ліси, і поля, і сніжні зими, та американців цим не здивуєш, вони їдуть відпочивати у екзотичні краї чи до Європи.

     У ході розмови хлопець зізнався, що не вистачає українських смаколиків. Вареники та борщ зараз улюблені його страви. Сумує лише за цим і визнає, що жити у США комфортніше. Йому дуже шкода, що при такому потенціалі Україна не досягла високого рівня соціального і економічного розвитку.Фото без опису

    Коля розповів нам, що найскладнішим було незнання мови. Але постійно знаходилась підтримка, кожен, із оточуючих його людей, намагався допомогти. Всі усміхнені і привітні. Тамтешні жителі шукають привід для спілкування, так, сусіди багатоповерхівок можуть влаштувати святковий обід прямо на вулиці біля будинку.

    Зараз юнак ставить перед собою конкретні цілі і завдання, проводить вільний час з новими друзями і почувається важливою частиною у тому світі. На останок побажав усім присутнім гарного настрою - «good luck», як кажуть за океаном.

    Олександр Тутка не залишив гостя без подарунків, серед яких був прапор України, на згадку про зустріч.

Прес-служба селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь