A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Піклування про безпеку пішоходів

Дата: 13.07.2018 15:56
Кількість переглядів: 450

Фото без опису Донедавна існуюча в Україні система місцевого самоврядування не відповідала потребам суспільства. Вона не в змозі була забезпечити належні умови для всебічного розвитку людини, її самореалізації, захисту її прав, надання жителям якісних та доступних соціальних та адміністративних послуг, розвитку інфраструктури населених пунктів.

  Враховуючи це, мешканці мікрорайону «сирзавод» десятками років страждали від незручностей у пересуванні, наражаючи себе та водіїв транспортних засобів на небезпеку. Пішоходи щодня стежками по обидва боки дороги прямували до зупинки громадського транспорту, роботи, школи, магазинів, банків, лікарні тощо. У негоду стежки, звісно, перетворювалися у суцільну багнюку, тому доводилося рухатися по проїжджій частині де «літають» автівки. Це ще й при відсутності вуличного освітлення.

  Саме завдяки найбільш визначальним реформам за часів української незалежності –децентралізації влади та фінансових повноважень держави на користь місцевого самоврядування, докорінно змінили ситуацію існування громад.

У минулому році було введено в експлуатацію вуличне освітлення у згаданому мікрорайоні.   Цьогоріч Управлінням житлово-комунального господарства, архітектури та містобудування селищної ради активно реалізуються проекти з облаштування пішохідної зони.

  Так, проводиться реконструкція тротуару по вул. Кирила Осьмака – від вул. Будівельників до вул. Заводська. Його довжина складає 0,23 км, вартість будівництва – 482,9 тис. грн. Роботи виконуються завдяки виділеним коштам із селищного бюджету.

  За рахунок субвенції з державного бюджету в сумі 1416,4 тис. грн., яка виділяється лише об’єднаним територіальним громадам на формування інфраструктури, розпочато будівництво тротуару протяжністю у 0,862 км по вул. Заводській. Облаштування обох відрізків тротуару планується завершити до кінця літа цього року.

 Отже, які мають бути більш вагомі докази ефективності реформ місцевого самоврядування, ніж фактично зроблена робота?!

 

Прес-служба селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь