A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Заходи в рамках Місячниках здорового способу життя

Дата: 05.02.2018 15:18
Кількість переглядів: 978

    З 1 лютого розпочався  Місячник здорового способу життя.

 У рамках цього Місячника у Воскобійницькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів проведено заходи для старшокласників. Шкільний психолог Лисоконь Марина Володимирівна провела для учнів 10 і 11 класів тренінгові заняття з медіаграмотності. Метою цих занять є фомування навичок критичного мислення, як необхідного вміння для сучасної особистості, посилення стійкості школярів перед дестабілізуючою силою впливу неправдивої інформації.  Програмою тренінгових занять передбачається проведення практичних та теоретичних занять щодо надання базових знань та навичок в сфері медіа, ознайомлення з найбільш розповсюдженими видами маніпуляцій та пропаганди, а також ознайомлення з базовими інструментами перевірки інформації та критичного мислення. Серед методів та вправ було використано анкетування, індивідуальна робота в парах, інтерактивні вправи,  рефлексія.

  Під час тренінгових занять було розглянуто поняття «інформування» та «пропаганда», проаналізовано основні  риси фейкових новин. Учні довідались багато нового про медіаграмотність, мову ворожнечі, маніпуляції та отримали практичні навички, як протистояти неправдивій інформації, та з’ясували, де можна використовувати  отримані знання.

  Психолог з самого початку занять встановила з учнями атмосферу довіри та комфортності, спонукала до активної спіпраці та спілкування.

  Такі заняття – лише перший крок у підвищення обізнаності школярів у питаннях уважного ставлення до інформації, що нас оточує, та протидії пропаганді та маніпуляціям.

  Класним керівником 11 кл. Батьковською О.М. (вчитель предмету основ здоров’я, фізичного виховання) та шкільним психологом Лисоконь М. В.  проведено годину спілкування щодо запобігання поширенню наркоманії, тютюнопаління та вживання алкогольних напоїв серед учнівської молоді. У роботі зі старшокласниками використано Національний звіт за 2017 рік, в якому наведені дані щодо наркотичної ситуації в Україні. Учні розглянули відомості про основні наркотичні речовини, їх дію на організм людини та шляхи профілактики наркозалежності; розглянули наркоманію в моральному, правовому і медичному аспектах. На занятті було використано інформаційні технології: учні переглянули відеофрагменти про вплив наркотичних речовин на молодий організм.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь