A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Барвистий віночок літа гоголівських школярів

Дата: 30.06.2017 15:11
Кількість переглядів: 622

   Літо – це пора незвичайних вчинків, нових вражень, пора нового яскравого життя. Літо – це окрема маленька республіка. Саме тому 1 червня 2017 року розпочав свою роботу пришкільний оздоровчий табір «Веселка» Гоголівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені   М. В. Гоголя. Він став джерелом позитивних емоцій, дружби, доброти та здоров’я.

   У таборі оздоровлювалося 46 дітей, це учні 1-5 класів.

   Перед відкриттям табору в травні проводилося засідання педагогічного колективу на якому розглядалося питання «Організація роботи літнього пришкільного оздоровчого табору «Веселка» денного перебування». На засіданні обговорювався план роботи табору та кількісний склад школярів, які візьмуть участь у роботі пришкільного  табору. Проводилася також інструктивно-методична нарада адміністрації школи, керівника табору, вихователів, всіх працюючих у пришкільному таборі на тему: «Організація виховної роботи у пришкільному оздоровчому таборі і охорона життя та здоров’я дітей під час відпочинку». На нараді затвердили план і режим роботи, визначили обов’язки працівників табору.

   Пріоритетними напрямками роботи табору «Веселка» є оздоровлення, загартування, виховання і розвиток дітей. Цьому сприяють:

– ефективне використання природних ресурсів (сонячні та повітряні ванни, фізичні вправи на свіжому повітрі);

– збалансоване дворазове харчування (наявність у раціоні свіжих овочів та фруктів, натуральних соків);

– чітке дотримання санітарно-гігієнічних норм відпочинку дітей, формування навичок особистої гігієни;

– належна організація фізкультурно-оздоровчої роботи (спортивні змагання, рухливі ігри, екскурсії, формування навичок безпечної поведінки);

– дотримання режиму дня;

– різноманітні виховні заходи.

   1 червня діти, які відвідували пришкільний оздоровчий табір, здійснили поїздку на свято «Щасливе дитинство» до Дня захисту дітей, яке щорічно проводиться в Шишацькій громаді. Цього року дійство відбулося на березі Псла у смт. Шишаки. Діти отримали чимало позитивних вражень, емоцій, змогли продемонструвати свої таланти, а також отримали подарунки та солодкі призи.

   У пришкільному оздоровчому таборі був проведений конкурс малюнків на асфальті «Моя дитяча мрія», присвячений Міжнародному Дню захисту дітей. Через малюнки школярі змогли передати усі свої почуття, мрії, бажання, пов’язані з дитинством. Наші діти продемонстрували, що вони мають надзвичайну фантазію та уяву, яку втілили в своїх малюнках.

   Учні, які відвідували табір, з радістю брали участь у спортивних змаганнях, які організовувалися на стадіоні, грали у футбол, волейбол, баскетбол, проводили різні рухливі ігри. Школярі також відвідували ігровий майданчик, каталися на каруселях та цікаво відпочивали. Проводилися вікторини та конкурси, де діти виявляли свою ерудицію, кмітливість, демонстрували свої знання та вміння. Зокрема, була проведена літературна вікторина «Світло книг не згасне в нашому житті», вікторина «Азбука безпеки» та конкурс «Найрозумніший».

   6 червня перша група (1-2 класи), а 7 червня 2017 року друга група    (3-5 класи) здійснили поїздку на страусину ферму в с. Вовча Долина Лубенського району. Школярі отримали багато незабутніх та веселих вражень. Вони дізналися про розповсюдження, спосіб життя страусів, їх живлення, розмноження та побачили умови перебування страусів на фермі. Найбільше принесло задоволення дітям – годування страусів лопухами, це були неймовірні емоції! Також усі бажаючі змогли сфотографуватися з цими птахами та придбати сувеніри, безліч яких були прикрашені їхнім пір’ям. На прощання діти змогли погладити та погодувати ослика. Не дивлячись на далеку дорогу, усі залишилися щасливими та задоволеними поїздкою.

   9 червня перша група, а 13 червня друга група відвідали музей важкої бомбардувальної авіації в м. Полтава. Діти мали змогу на власні очі побачити літаки, навіть потрапили всередину та покерувати різними пристроями та приладами, призначеними для управління літака. Учні з захопленням та задоволенням провели час, отримали нові знання та багато чудових вражень.

   15 та 16 червня учні школи здійснили поїздку в зоопарк до «Бабусиного дворика» в с. Тахтаулове. Там на них чекав цікавий екскурсовод, який познайомив дітей з різними тваринками та розповів про їхній спосіб життя та перебування у зоопарку. Найбільше дітям сподобалося годувати оленя та мавпочок. Це були захоплюючі, цікаві і пізнавальні екскурсії.

   19 і 20 червня діти змістовно і цікаво відпочили біля р. Псел у смт. Шишаки. На березі річки учні приймали сонячні та повітряні ванни, вели спостереження за природою рідного краю та збирали природні матеріали для майбутніх уроків трудового навчання.

   В останній день роботи табору діти разом з вихователями виїхали на екскурсію в урочище Стрельцеве. Там були проведені спортивні змагання, конкурси, ігри. А потім зварили традиційну пшоняну кашу на березі ставу. Каша була смачною, апетитною і всі з задоволенням посмакували нею.

   Протягом роботи табору постійно здійснювався контроль за охороною життя і здоров’я дітей, приділялася особлива увага профілактиці дитячого травматизму та запобіганню нещасним випадкам під час відпочинку дітей.

   Усю виховну роботу табору колектив спрямовував на те, щоб допомогти дітям розкрити свої творчі здібності, позбавитися комплексів, порозумітися між собою, краще пізнати один одного. Кожна дитина – це скринька з фантазією, талантом, упевненістю в собі, її просто потрібно вчасно відкрити.

   Дякуємо працівникам агрофірми імені Довженка агропромхолдингу «Астарта – Київ»! Завдяки вашій небайдужості, активній життєвій позиції, високій громадянській свідомості учні Гоголівської загальноосвітньої школи   І – ІІІ ступенів імені М. В. Гоголя змогли отримати справжню насолоду від літнього відпочинку!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь