ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Пісенна сходика до родинного єднання

Дата: 18.05.2017 13:56
Кількість переглядів: 920

   13 травня в селищному будинку культури було гомінливо і піднесено. Шишачани гостинно  зустрічали гостей з усієї Полтавської області, для участі в обласному огляді – конкурсі родинних та сімейних ансамблів «Роде наш красний»

   Це свято проходить на Шишацькій землі понад 20 років і стало ще однією сходинкою до родинного єднання. Незважаючи на те, що надворі йшов дощ у будинку культури було тепло і затишно, мов у  світлиці! На свято завітали творчі колективи з Кременчуцького, Зіньківського, Лубенського, Хорольського, Миргородського, Шишацького районів  та міста Гадяча.

   Кожен з учасників конкурсу дивував своїм професіоналізмом, талантом, красою виконання мистецьких творів.

   У фойє селищного будинку культури презентувалися роботи юної художниці з Зінькова  Любові Мулюн.

 З вітальним словом до всіх звернулися  селищний голова   Шишацької об’єднаної територіальної громади Тутка Олександр Іванович, перший заступник голови РДА Павелко Іван Вікторович та керуюча справами районної ради Тарадай Наталія Василівна.

   На  святі зібралися люди, які люблять, шанують і бережуть народну пісню. Люди, у яких пісня живе в серцях, душах, сім’ях.

   Це було незвичайне свято, а родинне, родинне свято народної пісні!

Обласний огляд-конкурс родинних та сімейних колективів «Роде наш красний» оцінювало журі:

   Директор  обласного центру народної творчості  та культурно-освітньої роботи Полтавської обласної ради, член Національної Всеукраїнської музичної спілки, лауреат літературно-мистецької премії ім. Короленка, голова журі Соколов Дмитро Олександрович;

   Провідний методист обласного центру народної творчості  та культурно-освітньої роботи Полтавської обласної ради, секретар журі Супрунова Людмила Анатоліївна;

   Завідуюча відділом обласного центру народної творчості  та культурно-освітньої роботи Полтавської обласної ради, Бєлакова Олена Мунхонівна;

   Доктор педагогічних наук, професор кафедри музики декан психолого – педагогічного факультету Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г.Короленка, заслужена артистка України Сулаєва Наталія Вікторівна;

   Начальник відділу культури і туризму  Шишацької селищної ради Титаренко Любов Петрівна.

 

   Серед переможців конкурсу були представники з Шишацької громади.

  Перше місце виборов фортепіанний дует з Шишак у складі тітки Валентини Кудрі та племінника Левченка Михайла, третє місце вокальне тріо кумів у складі Олександри Нос, Валентини Лубенець та Ольги Рудь з Воскобійників.

   На піднесеній ноті підійшло свято до завершення. Кожен був переконаний у головному, що на Україні ніколи не згасне родинне вогнище, адже житиме воно вічно в калинових його піснях.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь