A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

«Крок до бізнесу»

Дата: 30.03.2017 10:37
Кількість переглядів: 1173

     Нещодавно на базі Полтавського університету економіки та торгівлі відбувся V Чемпіонат  області з основ підприємництва «Крок до бізнесу».

    Чемпіонат області з основ підприємництва «Крок до бізнесу» проводиться Департаментом освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації спільно з Полтавським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти імені  М.В. Остроградського з метою популяризації і пропаганди підприємницької діяльності серед учнів старшої школи, підвищення рівня обізнаності учнівської молоді в питаннях розвитку підприємництва.

      Основні завданнями Чемпіонату – це ознайомлення учнів із ринковими механізмами прийняття підприємницьких рішень, формування в старшокласників вміння орієнтуватися на сучасному ринку товарів та послуг, підвищення обізнаності шкільної молоді в питаннях підприємництва, виховання в учнів громадянської позиції та усвідомлення власної ролі у підвищенні якості життя в контексті європейських стандартів.

     Чемпіонат проводився у формі економічної ділової гри – комп’ютерної симуляції.

     Комп’ютерна симуляція являє собою покроковий бізнес-симулятор, у якому команда-учасник керує віртуальним підприємством, що діє в умовах конкуренції з командами-суперниками. При цьому на комп’ютері відображається докладна інформація про результати діяльності підприємства на кожному кроці гри у вигляді управлінських та економічних звітів.

     Учасники гри приймають управлінські рішення для забезпечення прибуткової діяльності підприємства. Ігровий курс складається з умовних періодів часу (квартали). У кожному періоді кожна команда приймає підприємницьке рішення з питань діяльності підприємства: покупка товарів, продаж продукції декількох видів, оплата праці, найм або звільнення працівників, реалізація продукції в умовах конкуренції.

     На підставі прийнятих рішень кожною командою за допомогою комп’ютера моделюється нова економічна ситуація на ринку, яка вимагає прийняття нового рішення.

     Переможцем Чемпіонату вважається команда, яка досягла найвищого показника діяльності на кінець останнього ігрового періоду.

   Переможці нагороджуються дипломами І, ІІ, ІІІ ступеня Департаменту освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації та призами, учасники Чемпіонату відзначаються подяками Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені  М.В. Остроградського.

    Навчальні заклади Шишацької об’єднаної територіальної громади представляла команда «Фортуна» у складі Коновалова Михайла, Макаренко Наталії, Шарлай Аліни, Рябко Інни та Цалка Миколи (керівник Майборода Людмила Володимирівна) із Жоржівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Шишацької селищної ради. За підсумками Чемпіонату команда «Фортуна» відзначена подякою Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені  М.В. Остроградського.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь