A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Профілактичний рейд по річці Псел

Дата: 26.01.2018 10:22
Кількість переглядів: 768

   Сьогодні, а саме 26.01.2018 року Шишацьким районним сектором Головного управління ДСНС України у Полтавській області провідним фахівцем Шишацького РС ГУ ДСНС України у Полтавській області ст. лейтенантом служби цивільного захисту Каленіченко Ю.В. та провідним інспектором Шишацького РС ГУ ДСНС України у Полтавській області капітаном служби цивільного захисту Бондаренко М.В. був проведений профілактичний рейд по річці Псел у смт. Шишаки.

   Рибалкам нагадано правила поводження на кризі та роздані повчальні листівки та пам’ятки.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

ПАМ’ЯТКА НАСЕЛЕННЮ

ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ НА  ЛЬОДУ

 

 На водоймах безпечним вважається лід (при температурі повітря нижче 0°);

  • для одного пішохода - лід синюватого або зеленуватого відтінку, товщиною не менше  5 - 7 см ;
  • для групи людей - товщиною не менше 15 см, при масовому катанні на ковзанах - 25 см ;

  При переході водоймища по льоду необхідно користуватись обладнаними льодовими переправами або прокладеними тропами, а при їх відсутності, перш ніж рухатись по льоду необхідно намітити маршрут та переконатись в міцності льоду за допомогою плішні. Якщо лід недостатньо міцний необхідно припинити рух та повертатись по своїх слідах, роблячи перші кроки не відриваючи ноги від поверхні льоду. Категорично забороняється перевіряти міцність льоду ударами ніг.

  Під час руху по льоду варто звертати увагу на його поверхню, обходити небезпечні місця та ділянки покриті товстим шаром снігу. Особливу обережність необхідно проявляти в місцях зі швидкою течією, джерелами, виступаючими на поверхню кущами, травою, впадаючими у водойму струмками та теплими стічними водами промислових підприємств.

  При переході по льоду необхідно йти один за одним на відстані 5-6 метрів та бути готовим надати необхідну допомогу людині, яка йде попереду. Транспортування малогабаритних, але важких вантажів, проводиться на санях, або інших засобах з можливо більшою площею опори на поверхню льоду.

  Користуватись майданчиками для катання на ковзанах, що обладнуються на водоймах, дозволяється лише після ретельної перевірки міцності льоду. Товщина льоду повинна бути не менше 12 см., а при масовому катанні не менше 25 см.

  При переході водоймища на лижах рекомендується користуватись прокладеною лижнею, а за її відсутності перш ніж рухатись по цілині необхідно відкріпити кріплення лиж та зняти петлі лижних палок з рук. Якщо мається рюкзак або ранець необхідно їх взяти на одне плече. Відстань між лижниками повинна бути не менше 5-6 метрів. Під час руху лижник, який іде першим, ударами палок перевіряє міцність льоду та слідкує за його станом.

  Під час підльодного лову риби не рекомендується на невеликому майданчику пробивати багато лунок, стрибати і бігати по льоду, скупчуватись у великі групи. Рибалки повинні пробивати ополонки одну від одної на відстані - 5 - 6 метрів.

 Кожний рибалка повинен мати з собою рятувальну мотузку довжиною 15 - 20 м з петлею на одному кінці і вантажем вагою 400 - 500 гр. на іншому кінці (для передачі рятувальнику). 

 

Начальник Шишацького районного сектору

 ГУ ДСНС України у Полтавській області 

О.Д.Вільховий


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь