A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Як будемо боротися зі сказом?

Дата: 11.10.2016 09:30
Кількість переглядів: 484

     Це було одне із основних питань, яке вирішувалося на засіданні виконавчого комітету селищної ради.

До відома, сказ – гостре інфекційне захворювання, яке характеризується тяжким ураженням нервової системи. До вірусу сказу сприйнятливі всі ссавці, однак хворіють на нього переважно собаки, коти і дикі м’ясоїдні тварини (вовки, лисиці, песці тощо), від яких заражається і людина.

Невиліковне у всьому світі захворювання на сказ час від  часу  реєструється  і  в селах

Шишацького району. На жаль, дві неділі тому у с. Великий Перевіз сталася надзвичайна ситуація,   пов’я­зана з хворою на сказ твариною – там чоловік отримав укуси від єнотовидного собаки.

Однією з причин розповсюдження інфекції є те, що у нашому районі перебуває понаднормова кількість лисиць, саме вони – носії вірусу. Якщо така лисиця кусає собаку чи кота (останнє буває частіше, бо ж і коти, і лисиці однаково полюють на мишей і часто зустрічаються) або ж навіть худобу, то тварина заражається вірусом сказу.

З метою проведення заходів по локалізації та ліквідації сказу управлінням Держпродспоживслужби в районі і надзвичайною протиепізоотичною комісією при Шишацькій райдержадміністрації запроваджено карантині обмеження по сказу на території Великоперевізького старостату та прилеглих мисливських угіддях та останніми затверджено відповідний план.

   Дано ряд доручень, зокрема, проведення тотального відстрілу червоної лисиці до зменшення її чисельності до 0,5 голів на 1 тис. га і знищення бездоглядних бродячих собак та котів на території старостату і прилеглих мисливських угіддях на виконання якого селищною радою виділено з резервного фонду 6400 грн.

   Однак, застерігаємо жителів району: в разі виявлення невластивої поведінки домашніх улюбленців (собак та котів), в разі контакту їх з лисами чи бродячими собаками, після чого відмічаються ознаки захворювання (агресія, відмова від корму, боязнь води, слиновиділення) негайно звертатись до працівників ветеринарної медицини району, не  чіпайте бродячих тварин. Купуючи – вимагайте ветеринарний паспорт або інший ветеринарний документ, що засвідчує здоров’я та безпечність тварини, у якому вказане щеплення проти сказу. Дбайте про своє життя! Дотримуйтесь порад медичних та ветеринарних фахівців.

Далі на засіданні виконкому заслухали інформацію щодо реалізації Програми соціального захисту найбільш вразливих верств населення Шишацької об’єднаної територіальної громади на 2016 рік «Турбота».

За словами в.о. начальника відділу соціального забезпечення, праці та соціальних послуг селищної ради Тетяни Дерій за 9 місяців 2016 року отримали допомогу 268 осіб.

В числі іншого фінансову підтримку надано особам та сім’ям, які гостро цього потребують, різним категоріям інвалідів, особам, які перемістилися з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО на суму 103,0 тис. грн., членам сімей загиблого (померлого) військовослужбовця, який призваний на військову службу під час мобілізації і загинув (помер) при виконанні обов’язків військової служби, та брав участь в АТО на суму 7,0 тис. грн.. 50 учасників АТО отримали допомоги на оздоровлення в сумі 75,0 тис. грн. та було надано одноразову матеріальну допомогу членам сімей учасників АТО на суму 11,5 тис. грн..

Учасникам війни в Афганістані та воєнних конфліктів на території інших зарубіжних країн виплачена допомога на суму 19,9 тис. грн..

До Дня пам’яті і примирення виділено кошти в сумі 4680 грн. для придбання подарункових наборів 39 ветеранам Великої Вітчизняної війни.

48 учасникам Чорнобильської катастрофи виплачено допомогу в сумі 31,0 тис. грн., виділено кошти для придбання 13 путівок для оздоровлення дітей, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС в сумі 57,2 тис. грн.. Направлено групу до ОКСТ «Сонячний промінь».

За рахунок Програми залізничникам відшкодовано кошти в сумі 35,2 тис. грн. за перевезення пільгової категорії громадян об’єднаної громади.

Також надано 4 особам допомогу на поховання в сумі 3,0 тис. грн. та допомогу незахищеним верствам населення, які опинилися у складних життєвих обставинах на суму 6,1 тис. грн..

 На підвезення дітей-інвалідів разом з батьками до центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів у м. Миргород було виділено кошти у розмірі 24,0 тис. грн..

Крім цього, на районний бюджет передано субвенцію в сумі 70,2 тис. грн. на відшкодування витрат, пов’язаних із наданням послуг зв’язку громадянам пільгової категорії та 30,0 тис. грн. для призначення та виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги.

На останок члени виконавчого комітету розглянули заяви жителів громади та прийняли відповідні рішення.

 

Прес-служба селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь