A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

НОВИЙ СПАЛАХ АЧС

Дата: 23.05.2017 08:56
Кількість переглядів: 571

Фото без описуФото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   В особистому підсобному господарстві жителя с. Великий Перевіз було зафіксовано   захворювання і 20 травня  зареєстровано загибель свині. За результатами експертного висновку Регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини в Полтавській області (№001031 п.м./17 від 21 травня 2017 р.)  від направленого паталогічного матеріалу виявлено збудника африканської чуми свиней (АЧС), що підтвердилося в  звіті про результати дослідження Випробувального центру державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (№003565 п.м./17 від 22.05.2017р.)  

   22 травня проведено спільні засідання комісій ТЕБ і НС Шишацької ОТГ та Шишацької РДА, ДНПК при Шишацькій РДА, введено карантин на території особистого підсобного господарства, затверджений план з ліквідації АЧС, визначені межі епізоотичного осередку - територія підсобного господарства де було зареєстровано захворювання, зона захисту  - в адміністративно-територіальних межах с. Великий Перевіз, та зона нагляду в яку потрапили  смт. Шишаки, с. Баранівка, с. Покровське, с. Малий Перевіз, с. Маначинівка, с. Маслівці, с. Ковердина Балка, с. Самарі, с. Швадрони, с. Пришиб, с. Першотравневе, с. Пелагеївка, с. Товсте, с. Григорівщина, с. Цьови, с. Хвощове, с. Бабичі, с. Вишневе, с. Ходосиха, с. Яреськи, с. Матяшівка Великобагачанського району, с. Мареничі Миргородського району.

   В осередку захворювання проводяться заходи щодо локалізації та недопущення розповсюдження збудника АЧС. Для попередження панічних настроїв звертаємо увагу мешканців громади, що на відміну від першого випадку виявлення АЧС на території Шишацької ОТГ 24 січня 2017, нині  заходи проводяться відповідно до "Інструкції з профілактики та боротьби з  африканською чумою свиней", затвердженою наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України 07 березня 2017 року № 111, зареєстрованої  в Міністерстві юстиції України 29 березня 2017 року, що дає можливість провести заходи локально на території підсобного господарства.

 Наголошуємо, що в особистому підсобному  господарстві, де виявлено спалах АЧС (межі епізоотичного осередку), вилучені всі  тварини та  піддані умертвінню в найкоротший строк під постійним наглядом та таким способом, який гарантує недопущення розповсюдження вірусу АЧС під час транспортування та забою, встановлено карантин терміном до 40 днів на території господарства;

 в зоні захисту: проводиться облік свиней,  попереджають власників свиней про заборону продажу, переміщення, вигульного (вільного) утримання та безконтрольного забою свиней.

 в зоні нагляду : проводиться облік усього поголів’я свиней у господарствах усіх форм власності.

   Забороняється: торгівля на ринках живими свинями, м’ясом з них й іншими продуктами свинарства, постачання населенню продуктів тваринництва без наявності супровідних ветеринарних документів.

 

Сектор з питань ЦЗ Шишацької селищної ради спільно з Шишацьким РС ДСНС України у Полтавській області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь