A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Спортивні перемоги воскобійничан

Дата: 26.10.2017 08:33
Кількість переглядів: 965

  Щороку жовтень традиційно збирає учнівську молодь на спортивні змагання в залік Спартакіади школярів. 2017 рік не став винятком.

   Учні Воскобійницької загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів з новими силами приступили до змагань з різних видів спорту, щоб вкотре довести статус школи зі спортивним профілем.  І перші ж результати порадували і самих школярів, і їхніх наставників.

  5 жовтня команда воскобійницьких школярів взяла участь у змаганнях із легкої атлетики в селищі Шишаки. В особистому заліку 1 місце  вибороли Валентина Лагода (11 кл.), Сніжана Пічкур  та Вертелецький Євген (9 кл.), 3 місце – Гаврильєв Сергій (10 клас). У командному заліку команда Воскобійницької школи завоювала І місце.

  24 жовтня в селищі Шишаки відбулися фінальні змагання з міні-футболу. Серед дівчат перемогу здобула команда під керівництвом Батьковського М. М. (на фото). Найсильнішими гравцями визнано Валентину Лагоду (11 клас) та Сніжану Пічкур (9 клас).

Фото без опису

   Воскобійницьким хлопцям довелося поступитися в запеклій боротьбі, адже цього року команду було сформовано переважно з учнів 9 класу, які виступили проти значно старших і досвідченіших гравців з Шишацької гімназії, Шишацької спеціалізованої та Яреськівської шкіл. Незважаючи на невтішний результат, тренер Батьковська О.М. відзначає Антона Левченка та Вертелецького Євгена (обидва – 9 клас) як найсильніших гравців.

   Не один рік поспіль воскобійницькі сумоїсти  піднімають престиж  нового виду спорту та прославляють рідне село, Шишаччину, Полтавщину  та й усю Україну далеко за їх межами.

  28 вересня на чемпіонаті України в м. Рівне вихованці тренера Бакланової Я. Ю. показали високі результати в своїх вагових категоріях: Дахно Анна (10 кл.) – 4 м., Пічкур Сніжана (9 кл.) - 4 м., Білоус Ростислав (6 кл.) – 3 м., Білоус Карина (6 кл.) – 2 м., Рошка Оксана (7 кл.) – 1 м. За результатами змагань Білоус К. та Рошка О. отримали «путівки» на чемпіонат Європи, який проходитиме з 25 по 28 жовтня в м. Бєльці, Молдова.

  Вчителі фізичного виховання Батьковські Михайло Михайлович та Олена Миколаївна діляться  думками на майбутнє. В кінці листопада у Воскобійницькій  школі  планується  провести  районні змагання з настільного тенісу.  Для цієї гри потрібно 4 тенісні столи. Три сучасні столи та тенісні ракетки за останні роки подарували  школі  місцеві підприємці Капленко О. В. та Копча В. А. Не вистачає лише одного столу, щоб повноцінно провести фінальні змагання.  Та й матеріальна база спортивного залу поступово  зношується,  потрібні футбольні, волейбольні, баскетбольні м’ячі, щоб повноцінно проводити уроки фізкультури.

   Михайло Михайлович постійно пригадує поїздки зі своїми вихованцями на обласні та Всеукраїнські  змагання, в яких воскобійницькі учні нічим не поступаються командам  зі шкіл Полтави, Лубен, Харкова, Тернополя  й  інших міст. Педагог порівнює умови тренування  в  спортзалі сільської школи та великих міських закладах освіти. Радує одне, що завдяки наполегливості  тренера, силі волі,  завзятості школярів, не зважаючи на слабку матеріальну базу, ми маємо високі результати в спорті. В той час, коли медична галузь занепадає, більшість батьків не мають змоги  прищепити навички здорового способу життя своїм дітям чи  просто не переймаються цією проблемою,  школа виступає осередком здорового способу життя, фізичної культури та спорту на селі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь