A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Наш Гоголь

Дата: 06.04.2017 08:01
Кількість переглядів: 955

     У складний час ми живемо, і саме зараз, як ніколи, актуальне звернення до Гоголя, його любові до свого рідного українського народу, до своєї землі. Відчуття гордості за приналежність до свого українського народу вже в нас збудили, і нам лише б трішки треба повчитися тій любові до батьківщини, яку будив у своєму народі наш земляк – великий патріот і передвісник самостійної, незалежної України.

     У житті та творчості Гоголь і Україна завжди були разом, збагачуючи одне одного. Не що інше, як закоханість в українську природу, її звичаї та обряди, дива та веселощі стали тією життєдайною силою, що дала змогу письменнику створити літературні шедеври. Саме українська земля виплекала Гоголя не тільки фізично, а й духовно. Бо тут – головні джерела поетичних образів, тем і сюжетів творчості письменника, тут витоки його таланту. З Україною Гоголь пов’язаний не тільки серцем, його синівською любов’ю, а й усією творчістю. І для нас велика честь бути його земляками, дихати тим повітрям, яким він дихав у свої найсвітліші роки, відчувати під собою саме ту землю, якою ходив митець.

Фото без опису

     Тож коли стартував обласний конкурс «Наш Гоголь», організований Генеральним директором ТОВ АФ ім. Довженка, головою Полтавської обласної партійної організації Аграрної партії України В.М. Скочком, учні Гоголівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені М. В. Гоголя з радістю до нього долучилися. В номінації «Проза» брали участь Логвиненко    Юлія та Петрова Юлія, учениці 9 класу, екскурсоводи шкільної музейної кімнати Гоголя. Їх цікавить все, що пов’язане з життям та творчістю славетного генія. Петрова Юлія розкривала тему «Україна в житті та творчості М. В. Гоголя», а Логвиненко Юлія – «Найвідоміші твори М. В. Гоголя».                                          

    У номінації «Поезія» представили свої роботи восьмикласниці Безрідна Марина та Демченко Владислава. Дівчата показали своє бачення війни на Сході, захоплення творчістю М.В. Гоголя та розкрили ставлення до найріднішої людини для кожного з нас – до матері.

    Роботи конкурсантів оцінювало компетентне журі на чолі з доцентом кафедри журналістики Полтавського національного педагогічного університету ім. В.Г.Короленка, членом Національної спілки журналістів України, членом Національної спілки краєзнавців України Г.О. Кудряшовим. І нам не соромно, ми не підвели нашого земляка. Адже роботи Демченко Владислави визнані найкращими і вона посіла І місце, отримавши іменну статуетку, грамоту та грошову винагороду.

     На завершення церемонії нагородження переможців конкурсу «Наш Гоголь» члени літературно-драматичного гуртка «Калина» Гоголівської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів імені М. В. Гоголя інсценізували уривок з комедії «Ревізор».

      Отже, творам М.В. Гоголя, як і його імені, жити вічно! Читаймо Гоголя, цінуймо Гоголя, донесімо його творчість до нащадків.

 

                                                                                     В. В. Шарлай,

учителька Гоголівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені М. В. Гоголя


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь