ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Новини Шишацької об'єднаної територіальної громади

Дата: від до Скинути

Оздоровлення дітей в Очакові

Оздоровлення дітей в Очакові

   30 червня 2018 року група  з 10-ти дітей, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, відбула для відпочинку до   оздоровчого     комплексу  санаторного типу для дітей  «Сонячний промінь» ПрАТ «Миколаївтурист», що знаходиться у місті Очакові.

08:36 20.07.2018

Казкові герої в нашому парку

Казкові герої в нашому парку

       У центральному парку селища Шишаки оселилися казкові герої. Ціла родина їжачків та ще й Колобок. Вони виготовлені і встановлені працівниками комунального підприємства «Техкомунбуд» абсолютно безкоштовно. Їжачок і Колобок — персонажі традиційних українських казок. Колюча тваринка вічно в справах, кудись поспішає, щось винюхує. Одним словом, постійно заклопотаний, то й не дарма є символом працьовитості та господарності. Також благоустрійники прикрасили казкову галявину квітучою клумбою, щоб створювати неймовірну атмосферу і гарний настрій відвідувачам парку.

16:26 19.07.2018

Шишаки історичні

Шишаки історичні

   Важко усвідомлювати, що у товщі ґрунту під нами сховалася історія надзвичайної Черняхівської культури. Вир історичних подій зафіксувала земля урочища Дернова Долина, вік знайдених поховань сягає більше 1600 років (IV-V ст. н.е.). Учені припускають, що там розміщуються залишки цілого міста із великою щільністю розселення і технічним прогресом: гончарний круг, всебічний розвиток металургії, диференціація ремесел, орне  хліборобство, формування товарного господарства, а також великих виробничих центрів. За тогочасними мірками це був мегаполіс із високорозвиненим суспільним, політичним і економічним рівнем життя. Знайдені артефакти підтверджують зв,язок із Римською імперією та Візантією. Але, на жаль, історія цього поселення німа, так як жодних писемних джерел досі не знайдено. Некрополь, розкопки якого проводяться в урочищі Дернова Долина, унікальний для Лівобережної України. Тому дослідження у Шишаках надзвичайно цінні для історії рідного краю.

09:32 18.07.2018

Яскраві майданчики для наших дітей

Яскраві майданчики для наших дітей

   Є події, які, на перший погляд, не мають особливого значення, але якщо вдуматися, їх важливість стає зрозуміла кожному. Так дитинство – це найщасливіша пора нашого життя. Маленькі хлопчики та дівчатка повинні зростати в атмосфері безмежної любові та опіки як з боку батьків, так і з боку влади. Саме тому селищна рада покладає багато зусиль, щоб наші діти росли в турботі.

09:03 18.07.2018

Безпека руху – це життя

Безпека руху – це життя

  Керівництво та працівники КП «Техкомунбуд» постійно переймаються питаннями благоустрою населених пунктів громади та підвищенням якості надання комунальних послуг. Окрім ямкового та поточного середнього ремонтів, наші комунальники займаються експлуатаційним утриманням автошляхів. Так проводячи інспекцію стану доріг комунбудівці оцінюють їх безпечність та оглядовість. Проводиться скошування трави, вирубка дерев, кущів на узбіччі, які обмежують видимість. Наразі виконуться роботи по вул. Луг селища Шишаки, аби учасники дорожнього руху мали змогу безпечно пересуватися по даному відрізку шляху. Для процесу ліквідації кущів та очищення узбіччя використовується як ручний, так і механічний способи.

10:13 17.07.2018

Нове життя сільських будинків культури

Нове життя сільських будинків культури

   Те, що саме з сільського клубу бере початок джерело творчості, яке згодом впадає у велику ріку української культури, розуміють усі, хто бував на виступах місцевих аматорських колективів, бачив вироби народних майстрів чи насолоджувався творами наших митців. Клуби й справді є закладами, які сприяють оздоровленню морального клімату на селі, відкриттю нових талантів та залученню молоді до активного дозвілля, є традиційними центрами з розвитку народної творчості та культурного збагачення особистості, а у багатьох населених пунктах є чи не єдиними осередками, що задовольняють культурно-дозвілллєві потреби місцевих трударів.

08:26 17.07.2018

Нова дошка оголошень

Нова дошка оголошень

    Гарний і сучасний стенд для розміщення оголошень красується у центрі селища Шишаки. Його власноруч виготовили працівники КП «Техкомунбуд», використавши матеріали з ліквідованих ними аварійних дерев. Процес виготовлення та обробки матеріалу для стенду відбувався на пилорамі комунального підприємства, придбаній за кошти місцевого бюджету. Всі роботи проведені абсолютно безкоштовно. Нову дошку оголошень виконано у вигляді колони, і установлено у зручному для користувачів місці. Це чудовий і дієвий спосіб надання і поширення інформації для усіх жителів селища.

15:29 16.07.2018

Участь представників Шишацької ОТГ в семінарі Мінсоцполітики

Участь представників Шишацької ОТГ в семінарі Мінсоцполітики

   11 – 12 липня у м. Київ пройшов семінар на базі державного підприємства інформаційно-обчислювального центру Міністерства соціальної політики. Делегація селищної ради, у складі начальника Відділу соціального забезпечення, праці та соціальних послуг Наталії Завалідер та начальника Відділу організаційної, кадрової та інформаційної роботи виконавчого комітету Руслана Леня, взяла участь в тренінгу та тестуванні програмного забезпечення, розробленого з метою організації електронного документообігу між уповноваженими соціальними підрозділами ОТГ та структурними підрозділами з  питань соціального захисту населення.

14:52 16.07.2018

ПРОФЕСІЯ – БУХГАЛТЕР!

ПРОФЕСІЯ – БУХГАЛТЕР!

   Усі професії важливі, усі професії потрібні – так ми звикли говорити і думати. Проте, мабуть, кожен з нас трішки лукавить. На сьогодні розвиток технологій і зміни у способі життя призводять до того, що одні професії з,являються, а інші поступово зникають, перероджуються. Так от, чи будуть раді бухгалтерам у майбутньому?

11:24 16.07.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь