ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

У пам'ять про тих, хто врятував людство

Дата: 26.04.2024 16:01
Кількість переглядів: 43

Фото без опису   Скоро чотири десятиліття, як роковини Чорнобиля нагадують людству, які наслідки можуть бути, коли влада надає більшого значення прописаним на папері планам, ніж реальності; коли у пріоритеті не людина, а міфічні показники.

   Процес осмислення того, що відбулося в Чорнобилі у 1986-му, триває. Це важливо не тільки для України. Це важливо для всього світу.

   З 2017 року документи Національного архівного фонду, які стосуються аварії на Чорнобильській АЕС, включені до міжнародного реєстру програми ЮНЕСКО «Пам’ять світу». Водночас основний масив архівних документів про аварію залишився у Москві – й він досі засекречений. Зараз держава, яка ховає за сімома замками архівні документи та боїться історичної правди, погрожує новою ядерною катастрофою.

   26 квітня щорічно до пам’ятного знака землякам-чорнобильцям в центрі Шишаків лягають живі квіти. Тут збираються ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС, люди, які віддали своє здоров’я, рятуючи людство від непоправної біди. Разом з керівництвом громади, громадськістю вони вшановують пам’ять своїх побратимів, які передчасно відійшли у вічність.

   Низький уклін нашим рятівникам людства.

  Світла пам’ять тим, хто віддав за це своє життя.

  Цьогоріч виконавчий комітет Шишацької селищної ради та спільнота чорнобильців нашого краю вирішили до річниці Чорнобильської трагедії оновити паркові насадження навколо пам’ятного знака. Напередодні були висаджені ялини і сосни, а сьогодні до них доєднали саджанці катальпи бігнонієвидної.

   Молоді дерева – це не тільки про довкілля, це і про незламність нашого народу. Російський варвар руйнує нашу землю, знищує усе живе на ній. А ми продовжуємо плекати рідну природу, даруємо їй і собі впевнену надію на майбутнє.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь