A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Де отримати витяг з реєстру актів цивільного стану

Дата: 12.04.2024 13:21
Кількість переглядів: 57

Фото без опису   Нині почастішали звернення громадян до Виконавчого комітету Шишацької селищної ради з питань отримання витягів з реєстру актів цивільного стану. Повідомляємо наступне.

   Відповідно до Порядку ведення Державного реєстру актів цивільного стану громадян видача витягів з реєстру здійснюється лише відділами державної реєстрації актів цивільного стану при підтвердженні права особи на отримання цих документів та, в окремих випадках, родинних відносин між заявником і особою, щодо якої складено актовий запис.

   Людина має право звернутися за витягом з реєстру незалежно від місця її проживання та реєстрації акту цивільного стану, у будь-який відділ  державної реєстрації актів цивільного стану. Найближчі відділи ДРАЦСу — Велика Багачка, Миргород, Полтава. Але звернутися можна і в будь-який інший.

  Право звернутися за витягом мають особи з 16 років за умови пред’явлення паспорта або паспортного документа. Документи  про державну реєстрацію актів цивільного стану іноземців, осіб без громадянства та громадян України, що проживають за кордоном, витребовуються через дипломатичні представництва, консульські установи та Міністерство закордонних справ України.

  Послуга з видачі витягу з Державного реєстру є платною, для отримання витягу необхідно буде сплатити державне мито та адміністративний збір. Сума державного мита – 73 гривні. На безоплатне отримання витягів мають право суди, органи досудового розслідування, нотаріуси, інші органи влади, місцевого самоврядування, заклади охорони здоров’я, що звернулися задля отримання допомоги у зв’язку з народженням, отриманням допомоги на поховання, особи, що звернулися за видачею витягу про те, що реєстрація народження проводилася відповідно до ч.1 ст. 135 Сімейного кодексу.

   Водночас інформуємо, що законодавством України не передбачено видачу документів про державну реєстрацію актів цивільного стану в електронному вигляді. Подати заяву можна особисто, через представника, поштою або в електронній формі через вебпортал Дія.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь