ПРО НАВЧАННЯ КУХАРЯ
У рамках реформи шкільного харчування кухар опорного закладу «Шишацький ліцей ім. В. І. Вернадського Шишацької селищної ради Полтавської області» Довбиш Жанна Володимирівна підвищувала кваліфікацію на базі Регіонального центру професійно-технічної освіти № 1 м. Кременчука за напрямом «Впровадження різноманітного, збалансованого і якісного харчування в закладах освіти».
Жанна Володимирівна спочатку пройшла професійно-теоретичну підготовку (організація, гігієна та санітарія виробництва, технологія приготування їжі, устаткування харчоблоку, калькуляція), а потім знання з загальної теорії курсу втілювала на практиці.
Вона зазначила: «Навчання проходило цікаво і пізнавально, але це ще й велика відповідальність, бо потрібно буде передавати свої знання колегам щодо впровадження змін у технології та методики приготування їжі для дітей».