A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

3000 людей скористалися послугами Центру надання соціальних послуг Шишацької селищної ради

Дата: 12.03.2024 10:44
Кількість переглядів: 73

Фото без опису   Комунальна установа «Центр надання соціальних послуг Шишацької селищної ради» у 2023 році надала соціальні послуги майже трьом тисячам осіб, які опинилися у складних життєвих обставинах через похилий вік, інвалідність, домашнє насильство, сирітство. 17 базових послуг надають 105 працівників центру.

   У 2023 році на забезпечення роботи установи Шишацька селищна рада спрямувала 19,4 мільйона гривень. Зокрема на ремонт приміщення ветеранів  у селищі Шишаки було використано 1,1 мільйона гривень з місцевого бюджету та 1,4 мільйона — у рамках соціальної угоди з підприємством «ДТЕК Нафтогаз». На реконструкцію  системи опалення з установленням котла на альтернативному паливі у відділенні стаціонарного догляду в с. Яреськах виділено з селищного бюджету 1,5 мільйона гривень. У рамках Програми «Турбота» придбані засоби реабілітації в пункт прокату установи на загальну суму 133,8 тисячі гривень.

   Крім коштів, спрямованих з бюджету громади, Центр надання соціальних послуг  минулого року активно співпрацював з різними благодійними фондами і залучив 1,7 мільйона гривень у вигляді гуманітарної і благодійної допомоги: продуктів харчування, побутової техніки, меблів, памперсів для дорослих.

 

    У структурі Центру функціонують:

— Відділення соціальної допомоги вдома.

   Протягом  2023 року соціальні робітники відділення соціальної допомоги вдома опікувалися 515 особами похилого віку та особами з інвалідністю (серед них — 33 ліжкохворі людини), надавали послуги з купівлі та доставки товарів і медикаментів, оплати комунальних послуг, приготування їжі, прання білизни, прибирання житла, допомога при купанні тощо. Нині також, зважаючи на постійний стрес, в якому перебувають люди,  соціальні робітники приділяють особливу увагу емоційному стану та психологічній підтримці підопічних.

   У 2023 році працівниками відділення взято на обслуговування 76 осіб, зокрема вісім — внутрішньо переміщених.

Фото без опису   — Відділення підтримки сімей у складних життєвих обставинах.

   Минулого року відділенням підтримки сімей в СЖО обслужено 844 людини. Відділення надає соціальні послуги натуральної допомоги (перукарські послуги, ремонт одягу, взуття, дрібний ремонт будинків, косіння трави, прання білизни та одягу), соціального супроводу сімей/осіб, які опинилися у складних життєвих обставинах, соціальної профілактики, консультування, екстреного/кризового втручання, представництва інтересів, соціальної інтеграція/реінтеграція бездомних осіб.

   Робота відділення спрямована на доступність соціальних послуг, тому по віддалених селах громади (Жоржівка, Воскобійники, Пришиб, Михайлики, Сагайдак, Яреськи) діють філії, де можна отримати соціально-побутові та реабілітаційні послуги.

   Окремо проводиться робота щодо інформування та забезпечення членів сімей загиблих Захисників та Захисниць України санаторно-курортним оздоровленням в санаторіях Полтавської області. Так, за минулий рік оздоровлено чотири людини.

Фото без опису    — Відділення денного перебування.

   У відділенні обслужено 1318 осіб. Надаються такі послуги, як соціальна адаптація (надання реабілітаційних послуг з фізіотерапії, масажу, ЛФК, виміру АТ тиску, проведення ЕКГ, виміру частоти серцебиття, фітотерапії, аромотерапії, музикотерапії тощо), соціальна профілактика, лекції, бесіди, виставки, дебати, культурно-масові заходи, круглі столи.

   Також  надаються транспортні послуги – перевезення осіб з числа маломобільних груп населення з використанням спеціального транспортного засобу «соціальне таксі», щоб дістатися до закладу, який надає соціальні, адміністративні послуги, медичну допомогу.

   Адаптуватися до сучасних умов життя, оволодіти новими знаннями та навичками літнім людям в нашому Центрі допоможе спеціально створений, з метою реалізації нових соціальних ініціатив, «Університет третього віку», слухачами якого наразі є 231 людина.

Фото без опису   — Відділення «Реабілітаційний центр для дітей з інвалідністю».

   У 2023 році відділенням обслужено понад 100 дітей та  надано 1635 послуг. Надавалися соціальні послуги дітям з особливими потребами віком від 3 до 18 років. Розраховане відділення на 8-10 дітей, які можуть одночасно перебувати по дві-три години на день та навчатися.

   Під час реабілітації використовуються новітні технології та підходи: елементи корекційного розвантаження (віртуальна реальність), ерготерапія, арттерапія, со-ціальна реабілітація та технологія поліпшення середовища життєдіяльності.

  Також наприкінці 2023 року у відділенні «Реабілітаційний центр для дітей з інвалідністю» була введена нова послуга тимчасового денного перебування  — до двох годин без харчування. Послугою тимчасового денного перебування можуть скористатися сім’ї дітей з інвалідністю,  внутрішньо переміщені  і такі, що опинилися у складних життєвих обставинах.

   — Відділення «Денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього  насильства та/або насильства за ознакою статі».

   Основним завданням відділення є проведення профілактичних заходів щодо протидії домашнього та гендерно зумовленого насильства для жителів громади. Також у Центрі соціальної активності надаються соціально-побутові, фізіотерапевтичні послуги та послуги з масажу. Людям, які постраждали від домашнього насильства, надається комплексна допомога, включаючи психологічні, соціально-побутові, інформаційні, юридичні та інші послуги.

   За 2023 рік відділенням обслужено 183 особи, в тому числі 64 особи з числа внутрішньо переміщених.

Фото без опису   — Відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання.

   На сьогодні у відділенні перебуває 25 осіб, які повністю забезпечені раціональним харчуванням, одягом та взуттям, медикаментами, постільною білизною, м’яким і твердим інвентарем та усім необхідним. Підопічні отримують медичну допомогу та психологічну підтримку, забезпечені технічними засобами реабілітації; проходять комплексне медичне обстеження, також забезпечується реабілітація з урахуванням фізичних та психологічних можливостей.

   З метою підтримки людей,  яким війна і тимчасова окупація завдали психологічну, матеріальну та фізичну шкоду, Центр у 2023 році надав послуги 238 внутрішньо переміщеним жителям нашої громади.

   

    Центр надання соціальних послуг надає спектр послуг, включаючи психологічну підтримку та реабілітаційні заходи людям, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, брали безпосередню участь в антитерористичній операції чи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони,  захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України, членам сімей поранених, загиблих (померлих) ветеранів (війни), Захисників і Захисниць України.

 

Звертайтеся для отримання детальних консультацій за тел. 92502, 91147.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь