A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

На сесії спрямували Збройним Силам України 9,2 мільйона гривень

Дата: 15.02.2024 14:53
Кількість переглядів: 84

Фото без опису   Першим питанням порядку денного на черговій сесії селищної ради було виділення фінансової підтримки ЗСУ. Цього разу на потреби захисту країни наша громада спрямувала 9,2 мільйона гривень.

   Нагадаємо, що на попередній сесії (наприкінці грудня 2023 року), приймаючи бюджет 2024 року, керівництво і депутати селищної ради розподілили на цей напрямок 14,9 мільйона гривень, з яких 7,8 мільйона гривень передбачено на соціальні виплати. Зокрема із цих коштів військовослужбовці отримують щорічну фінансову допомогу на опалення домогосподарств – по 8 тисяч гривень (4 тисячі зараз, ще 4 – восени, перед початком наступного опалювального періоду). Станом на середину лютого із заявою про виділення матеріальної допомоги на опалення до Управління соціального забезпечення Шишацької селищної ради звернулися близько 450 осіб.

   Також 6 мільйонів із цих 14,9 мільйона гривень сплановані на закупівлі обладнання, необхідного для військових частин, відповідно до їхніх звернень. Станом на середину лютого на ці закупівлі було витрачено майже 4,3 мільйона гривень. Були придбані 16 квадрокоптерів, з яких 8 — нічних з тепловізорами;10 тепловізорів, 7 тепловізійних монокулярів, 11 приладів нічного бачення з різними технічними можливостями; 4 квадкоптери однієї конфігурації і 4 — іншої; 6 бензинових генераторів; шини всесезонні, МФУ-принтер, а також різні будівельні та автотехнічні приладдя. Такі самі закупівлі проводилися і минулого року. Заявки складаються безпосередньо військовими частинами, замовлення закуповуються селищною радою і передаються військовим частинам.

   Решта коштів були спрямовані відділам освіти (208 тисяч гривень), культури (400 тисяч гривень) – на здійснення заходів правового режиму воєнного стану; територіальній обороні – 510 тисяч гривень.

   Першою сесією Шишацької селищної ради 2024 року, що відбулася 9 лютого, на оборону країни виділено 9,2 мільйона гривень. Із них 6,2 мільйона передбачені для закупівлі матеріалів, запчастин, інвентарю, обладнання військовим частинам, які звертаються до селищної ради із заявами про свої потреби. А 3 мільйони гривень — субвенція державному бюджету для ремонту приміщень однієї з військових частин,  відповідно до її звернення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь