ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Воїни з нашої громади отримали нагороди від Валерія Залужного

Дата: 02.02.2024 13:45
Кількість переглядів: 312

Фото без опису   Житель Федунки Андрій СМОЛЬНІКОВ отримав від головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного нагороду — “Хрест “Військова честь”.

   Військовослужбовець родом із Донецька. Війна для нього розпочалася ще у 2015 році. Спочатку була служба в АТО, потім – ООС. Бойовий шлях чоловіка проліг від Лисичанська до Дебальцевого. Були бої за Горлівку, Попасну, Мар’їнку. Але саме цей період подарував особисте щастя для чоловіка – знайомство із майбутньою дружиною Наталією Криловою з Федунки. Жінка підписала контракт на службу у ЗСУ, після розподілу попала у роту, де служив Андрій Смольніков. Наталія – бойова медикиня. Фото без опису

  Андрій Смольніков розпочинав свій бойовий шлях піхотинцем. Нині несе службу у мобільній вогневій групі протиповітряної оборони.  Почесну нагороду отримав за збиття шахеда на підльоті до населеного пункту.

   Звістка про початок повномасштабного вторгнення віроломних окупантів застала Андрія і Наталію у Польщі. Вже 26 лютого вони були в Шишаках. Хоч чоловік і просив дружину залишатися за кордоном, проте вона не відпустила його самого. Так удвох і проходять бойові будні, з вірою у перемогу.

Фото без опису  Житель Великого Перевозу Сергій ВАКУРІН отримав від головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного почесний нагрудний знак «Золотий хрест».

   Сергій Васильович був мобілізований з перших днів повномасштабного вторгнення росії на територію України. З квітня 2022 року несе службу у складі інтернаціонального легіону водієм-штурмовиком.

   За ці два роки війни Сергію Вакуріну довелося побувати у багатьох гарячих точках. Нагороду отримав за визволення Куп’янська, де героїчно виконував бойові накази: евакуював поранених побратимів з поля бою, вивозив тіла… Фото без опису

   Варто додати, що бойові побратими Сергія Васильовича – здебільшого іноземці, які прибули в Україну ще в перші дні повномасштабного вторгнення. Вмотивовані, вражені звісткою про звірства лютого окупанта, вони кинулися на допомогу українцям з інших точок планети.

   Спочатку у колі іноземців Сергієві, далекому від військової справи, було вкрай важко. Одна з причин – мовний бар’єр.  Але з часом ті, кого не вдавалося відразу зрозуміти, стали справжніми братами по духу.

­

   Гордимося нашими земляками, дякуємо їм за життя!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь