A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

На сесії селищної ради спрямували кошти для вирішення найбільш актуальних проблем сьогодення і затвердили галузеві програми наступного року

Дата: 01.12.2022 15:23
Кількість переглядів: 166

Фото без опису   Минулого тижня відбулася чергова сесія селищної ради, якій передували засідання постійних комісій. Перед початком пленарного засідання селищний голова закликав усіх присутніх вшанувати хвилиною мовчання Героїв Шишаччини, які загинули у російсько-українській війні. На жаль, наші утрати зростають. Із 2014 року ми попрощалися із 24 захисниками України, 19 з яких поховані на території нашої громади.

  На сесії депутати розглянули близько 50 питань порядку денного, включно із земельними.

  Зокрема внесли зміни до діючих галузевих програм та затвердили програми, що забезпечуватимуть життєдіяльність громади у наступні роки.

  Враховуючи сумні реалії воєнного часу, було скориговано програми з розвитку культури і туризму та соціального захисту найбільш вразливих верств населення «Турбота», зокрема щодо належних проводів в останню путь загиблих воїнів.

  За програмою «Турбота» спланували фінансову підтримку мобілізованим землякам або членам їх сімей на опалення житла: придбання дров, оплату газу чи електрики. Орієнтовний обсяг фінансування цього пункту програми на 2023 рік – шість мільйонів гривень.

  Внесення змін до програми дорожнього руху передбачає спрямування субвенції обласному бюджету у сумі 2 млн 177.7 тисячі гривень з метою передачі цих коштів Агентству місцевих доріг Полтавської області. На ці кошти Агентство планує утримувати дороги місцевого значення, що у межах нашої громади, в осінньо-зимовий період 2022-2023 років: розчищати від снігу, посипати протиожеледною сумішшю тощо. Депутати порушили питання щодо необхідності належного контролю за використанням цих коштів. Приймаючи рішення і погоджуючи виділення цієї суми з селищного бюджету, обумовили, що представники Агентства мають обов’язково пояснити порядок використання грошей та прозвітувати за підсумками виконаної роботи.

  За програмою «Питна вода» передбачили виділення коштів для придбання насосів для водяних свердловин, які обслуговує КП «Техкомунбуд». Проблеми з водопостачанням нині найактуальніші у Яреськівському, Великобузівському та Гоголівському старостинських округах. Весь час відбуваються пориви зношеної водомережі та виходять з ладу свердловини. Аби частково вирішити цю проблему, заплановано гідроочищення свердловин та придбання нових насосів.

  В обговоренні питання фінансової підтримки пасажирського перевезення, що здійснюється КП «Техкомунбуд» у межах нашої громади, депутати, ще під час засідання постійних комісій, порушили проблему автобусного сполучення Шишаків з районним центром Миргородом. Керівництво громади повідомило, що шукали різні шляхи вирішення цієї проблеми. «Закрити» цю ділянку силами «Техкомунбуду» немає можливості через брак технічного та людського ресурсу.   Тому зверталися до різних перевізників, які курсують чи курсували нашою громадою ще на початку цього воєнного року, однак отримали від них відмову через збитковість рейсу. Також зверталися з офіційними листами до вищих ланок влади, у компетенції яких організація пасажирських перевезень за межами нашої громади.  Нарешті знайшовся підприємець, котрий вирішив перевірити рентабельність рейсу Полтава – Миргород через Шишаки. Перевізник визначився, але графік маршруту поки що не відомий.

  Крім цього, в програмі підтримки пасажирських перевезень КП «Техкомунбуд» на наступний рік передбачено придбання нового автобуса, що дасть можливість поліпшити сполучення у межах самої громади.

  Серед інших питань порядку денного депутати надали згоду на безоплатну передачу у власність Управлінню Полтавської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України) нежитлової будівлі шляхом укладення договору пожертви. Йдеться про приміщення колишнього кінотеатру у центрі Шишаків. Власне подібне рішення депутати прийняли ще під час засідання попередньої сесії. Однак цього разу доопрацювали рішення, аби воно відповідало усім законним вимогам відповідної безоплатної передачі майна комунальної власності в іншу власність.

  Також депутати надали дозвіл Центру надання соціальних послуг Шишацької селищної ради на виготовлення проектно-кошторисної документації капітального ремонту будинку ветеранів у Шишаках та реконструкції системи опалення стаціонарного відділення для тимчасового або постійного в Яреськах.

Фото без опису  Народні обранці заслухали і затвердили звіт про виконання селищного бюджету за дев’ять місяців цього року. Доходна частина бюджету становить 185 млн 554 тис. 365 грн 54 коп., видаткова – 155 млн 849 тис. 717 грн 18 коп. Бюджет виконано на 101,4 відсотка. Хоча є тенденція до зменшення основної складової бюджету громади – податку на доходи фізичних осіб, що викликано війною і скороченням робочих місць. Однак поки що ця негативна тенденція перекривається іншими податками, зокрема з нафтогазової галузі. Ці надходження не були заплановані у бюджеті-2022 і наразі стали підтримкою іншим сферам діяльності громади у такий складний час.

  Щодо різниці між доходною та видатковою частиною селищного бюджету. Більшість розпорядників бюджетних коштів не змогли використати кошти за спланованими напрямками через обмеження воєнного стану. Тому на цій сесії перерозподілили частину коштів внутрішніми перенесеннями.

  Депутати підтримали внесення змін до бюджету Шишацької селищної територіальної громади на 2022 рік, зокрема спрямували:

по виконавчому комітету - 262 тисячі гривень на придбання пально-мастильних матеріалів для матеріального резерву селищної ради;

по відділу освіти – 300 тисяч гривень на продукти харчування; 1 млн 916 тис. грн на оплату праці з нарахуваннями; 120 тисяч – оплату природного газу, 150 тисяч – послуги  із запуску газового обладнання; 700 тисяч гривень – для придбання генераторів та вентиляційних систем для шкільних укриттів; 1 млн грн – на пально-мастильні матеріали для автобусів;

по КП «Техкомунбуд» - 143 тис. 400 грн для придбання чотирьох глибинних насосів;

по фінансовому управлінню селищної ради – 2 млн 177 тис. 700 грн для передачі обласному бюджету для експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення в межах Шишацької селищної територіальної громади; 633 тисячі гривень – на співфінансування «Капітального ремонту будівлі опорного закладу «Шишацька спеціалізована школа ім. В.І. Вернадського». Нагадаємо, ремонт цього об’єкта проводить департамент Полтавської обласної державної адміністрації, у рамках відповідної угоди та за кошти міжнародних партнерів України. Селищна рада вносить свою частину бюджетних грошей у реалізацію цього проєкту, відповідно до взятих на себе зобов’язань.

Також депутати погодили інші внутрішні перенесення по розпорядниках та одержувачах бюджетних коштів.

   Підбиваючи підсумки пленарного засідання, селищний голова Олександр Тутка подякував усім присутнім за активну участь у роботі сесії, корисні пропозиції і небайдужість до проблем, які ставить перед нами життя в умовах воєнного часу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь