ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Ми не повернемо Героя. Але ніколи його не забудемо

Дата: 07.07.2022 18:01
Кількість переглядів: 863

   Красивий, усміхнений, міцний духом і тілом… На півдорозі життя, у 44 роки, зупинився. Навічно.

   Чому? Бо в Україну прийшла війна. Прийшла ще в 2014-му. І він двічі намагався її здолати. Тоді і зараз. Боровся за перемогу для своєї країни, за свободу для своїх синів, за мирне небо для своєї родини і родин своїх земляків…

Фото без опису   Сьогодні у Воскобійниках поховали Сергія Герасимова. Воїна Збройних Сил України. Сина, чоловіка, батька, друга, побратима.

   У Свято-Іллінському храмі відбулося урочисте прощання із захисником. Священник, керівники старостату і селищної ради, колеги і товариші – у кожного було добре слово для Героя. Правдиве і щире. Про те, як він жив. Про те, як загинув. Про те, що буде жити вічно у пам’яті нинішніх і майбутніх поколінь. Що його ім’я треба вшанувати у назві вулиці Воскобійників, які провели його в останню дорогу – спочатку на фронт, потім – на місце вічного спочинку…

   Воскобійницький край став рідним для Сергія Герасимова, хоча народився він у Криму. Разом з мамою і сестрами переїхав на Шишаччину у 1991 році. Проживав у селі Вертелецьке, навчався у Воскобійницькій школі. Потім здобув професію електрогазозварювальника, працював у місцевому господарстві.

   У 2014 році Сергія Сергійовича призвали на службу у Збройні Сили України. Воскобійничанин брав участь в антитерористичній операції на сході України, яка згодом була перейменована в Операцію Об’єднаних Сил, а з 24 лютого російський агресор перетворив її на повномасштабну війну.

  Між АТО і війною Сергій Герасимов встиг побувати вдома. Перепочити. Попрацювати завгоспом у Воскобійницькій школі, потрудитися на різних будівельних роботах. Побути з сім’єю, друзями. Врешті-решт, просто порибалити…

   Але більшість атовців знали, що війна неминуча. Що ворог не зупиниться, не задовольнить свої ненажерливі апетити лише Кримом і Донбасом. Тому для них 24 лютого не стало таким громом серед практично ясного неба, як для багатьох українців. Їм було зрозуміле одне: треба стати у стрій, повернутися на фронт, добороти варвара раз і назавжди.

  Із лютого Сергій Герасимов – знову в строю. Спочатку в роті охорони на місці. Потім – у справжньому пеклі. 2 липня він загинув на одному з найтяжчих напрямків, поблизу Лисичанська, від уламків ворожого снаряда.

  Тяжко, дуже тяжко осягнути це розумом і серцем рідним, друзям, усім шишачанам. Адже це наша спільна утрата.

  І спільна гордість, що живемо поруч з такими героїчними людьми. Як відзначив священник, Сергій Герасимов виконав найголовнішу Божу заповідь – про любов. Адже не може бути більшого прояву любові, ніж готовність віддати своє життя за інших людей.

  Він захищав нас на землі. Тепер захищатиме нас з небес. Ми подякуємо йому молитвою і шанобливою пам’яттю.

  Селищний голова Олександр Тутка, виконавчий комітет і депутати Шишацької селищної ради, жителі Воскобійницького старостинського округу, уся Шишацька громада глибоко сумують з приводу тяжкої утрати – загибелі нашого воїна Герасимова Сергія Сергійовича і висловлюють найщиріші співчуття усім рідним і близьким. Доземний уклін мамі Тетяні Євгенівні, дружині Ользі Іванівні, синам Сергію і Валентину.

   Ми не повернемо Героя. Але ніколи його не забудемо. Заради нього, заради усіх загиблих ми - переможемо.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь