ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Шануємо великого земляка

Дата: 01.04.2022 16:00
Кількість переглядів: 338

Фото без опису   Сьогодні виповнилося 213 років з дня народження Миколи Васильовича Гоголя – відомого майстра художнього слова, великого мислителя, всесвітньо відомого класика та передусім нашого геніального земляка.

  Два століття минули, та інколи здається, що немає письменника більш сучасного, ніж Гоголь, бо мало що змінилось з того часу: людська недосконалість, над якою сміявся і яку викривав у своїх творах Гоголь, нікуди не зникла з нашого життя.

  Для нас він перш за все є великим національним  талантом. І не тільки тому, що він народився тут, і не тільки тому, що він написав свої перші твори – українські повісті про Полтавщину, а й тому, що він завжди зберігав певне національне бачення. Письменник підкреслював і пишався своєю національною ідентичністю. Подорожуючи Європою, він визначав свою національність чітко й недвозначно – УКРАЇНЕЦЬ.

   Де б він не був, він зберігав Україну в душі, був пов'язаний  з нею думками, спогадами, почуттями й сподіваннями… Такі твори, як «ВЕЧОРИ НА ХУТОРІ БІЛЯ ДИКАНЬКИ», «МИРГОРОД», «ТАРАС БУЛЬБА», міг написати тільки письменник, серце якого було віддане Україні.

   Тож читаємо і перечитуємо нашого Гоголя. І твердо віримо, що народ, з лона якого вийшли такі відомі світові лідери, як Микола Гоголь та багато інших діячів, знищить темну російсько-нацистську ворожу нечисть і  процвітатиме на своїй споконвічній українській землі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь