ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Переможної весни нам, українці!

Дата: 28.03.2022 19:48
Кількість переглядів: 287

Фото без опису  У нашій громаді зараз проживають понад 1300 внутрішньо переміщених осіб. Є такі, що вже повертаються чи збираються повертатися у рідні місця. Це зокрема жителі Тростянця, який звільнили від окупанта цими днями. А дехто, навпаки, шукає домогосподарство з городом для тривалого проживання, бо повертатися немає куди…

  Люди, котрі ще прибувають до нашої громади, мають обов’язково зареєструватися в селищній раді чи старостинських округах. Тут вони отримають всю необхідну гуманітарну допомогу та соціальну підтримку. Безпосередньо у Шишаках – у селищному будинку культури та приміщенні колишньої райдержадміністрації - є резерви продуктів, зокрема дитячого харчування, одягу, побутових речей тощо. Мають відповідні запаси і в старостинських округах. Ця гуманітарна допомога спрямовується внутрішньо переміщеним родинам, місцевим жителям, котрі через війну опинилися у складних життєвих обставинах, а також передається у волонтерський центр в області.

   У кожної родини, котра потрапила на Шишаччину внаслідок антилюдських дій росії, - своя історія. Є серед наших нових жителів і вікова рекордсменка, жінка, на довгу долю якої випало дві війни.

  Першу вона зустріла 20-річною юнкою. Молодість припала на тяжкі повоєнні роки. А тепер – коли за плечима 102 (!) роки – знову нацисти, але вже іншої масті, зруйнували рідне місто її родини. І не за себе у Олександри Петрівни болить душа, а за свою велику сім’ю, за дітей, онуків і правнуків, які зараз намагаються налагодити своє нове життя тут, у нашій громаді. Харків’яни кажуть, що на Шишаччині доля звела їх з чудовими людьми. І не зважаючи ні на що, вони не втрачають оптимізму й віри у своє краще завтра, у наше спільне краще завтра, у краще завтра нашої України!

  Бажаємо Олександрі Петрівні, її родині і всім українцям, щоб завтра - це дійсно було завтра, якнайближче! Адже людині, яка переживає другу на віку війну, доля просто зобов’язана подарувати другу переможну весну!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь