ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Сьогодні Шишаччина провела в останню путь Романа Рябка...

Дата: 13.03.2022 19:40
Кількість переглядів: 620

Фото без опису   Сьогодні Шишаччина провела в останню путь Романа Рябка...

   Хто це? Був у нас такий капітан. Про якого відомі медійники знімали сюжети ще у 2015 році. Шкода, що про своїх земляків ми дізнаємося посмертно…

  Хоча не був – тепер він з нами назавжди. Сьогодні уся Шишаччина, але найперше – жителі Яреськівського старостинського округу попрощалися з ним, стоячи на колінах. Виявляючи велику шану і скорботу. Підтримуючи рідних, які зараз переживають справжнє пекло.

  То хто він, Роман Рябко?

  Начальник штабу, перший заступник командира військової частини, капітан третього рангу. Загинув у перший день війни, 24 лютого, від ракетного обстрілу російських окупантів.

  За місяць, 24 березня, йому б мало виповнитися 34 роки.

  Він народився у Карлівці, але дитинство і юність провів у Яреськах, звідки родом його коріння. Навчався у місцевій школі, потім – у Шишацькій гімназії.

  Кажуть, дуже марив морем. Мрія стала реальністю, коли у 2005 році вступив на навчання до академії Військово-морських сил імені Нахімова. Після успішного навчання був призначений командиром військової частини у Севастоволі. 2011-й – старший лейтенант. 2014-й – капітан-лейтенант. 2016-й – капітан третього рангу.

  У 2014 році, не зрадивши військову присягу, вийшов з окупованого Криму. Служив в Одесі, спочатку старшим помічником командира на кораблі Юрія Олефіренка. З 2015 року – командиром судна морського сухо-вантажного транспорту «Горлівка».

  Роман Рябко був неодноразовим учасником Параду Військово-морських Сил та Збройних Сил України в Києві з нагоди Дня незалежності.

  Майже рік тому був призначений начальником штабу – першим заступником командира військової частини. З 2021 року обороняв Маріуполь.

  24 лютого Шишаччина, як і вся Україна, прокинулася від повідомлення про напад Росії – обстрілами аеродромів та військових частин. Ми ще не знали, ми ще прокидалися й ледве усвідомлювали цю дику реальність, а вже мали перші втрати… Родина Рябко в цей перший день війни залишилася без найдорожчого – сина, брата, чоловіка, батька… Мама, батько, сестри, дружина, двоє діток…

  Що сказати їм? Як поспівчувати? Чим допомогти?...

  Крім болю і гніву, немає інших почуттів.

  Тепер ми знаємо, що був такий капітан серед нас. Є такий капітан серед нас! Ми переможемо і після перемоги будемо жити ТАК, щоб нам не було соромно перед пам’яттю Романа Рябка. І тисяч інших захисників і мирних співвітчизників, чиє життя обірвала ця війна.

  Селищний голова, виконавчий комітет, депутати і вся громада висловлюють найщиріші співчуття родині Романа Володимировича Рябка. Ваш біль – наш спільний біль! Але цей біль нас не скорить, він примножить наші сили! Найкраща пам’ять про Героя – вижити і перемогти!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь