A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

За підтримки місцевого бюджету у Шишацькій лікарні знову діє провізорне відділення

Дата: 09.11.2021 16:18
Кількість переглядів: 314

Фото без опису   Як і минулої активної хвилі коронавірусної пандемії, цього сезону також у Шишацькій лікарні планового лікування запрацювало провізорне відділення.

    Умовою відкриття провізорного відділення, де лікуються жителі Шишацької громади з нековідною пневмонією чи підозрою на Ковід, стало заповнення ліжок у інфекційних відділеннях інших лікарень. Нині вони діють на максимумі можливостей. Тому постало питання про відкриття провізорного відділення на базі Шишацької ЛПЛ.

   Для функціонування цього відділення потрібні додаткові кошти – щоб забезпечити медпрацівників засобами індивідуального захисту та виплатити їм стимулюючі надбавки за небезпечну і виснажливу роботу.

   На сесії Шишацької селищної ради з місцевого бюджету спрямовано 902 тисячі гривень Шишацькій лікарні планового лікування, 824 тисячі гривень – Центру первинної медико-санітарної допомоги.

   1 листопада на базі терапевтичного відділення розгорнули провізорне на 15 ліжкомісць з відповідним киснезабезпеченням. Старша відповідальна у провізорному відділенні – лікар-терапевт (фтизіатр) Людмила Цап, лікар-ординатор – Світлана Король-Черних. При різкому погіршенні стану організму, необхідності вжиття реанімаційних заходів для порятунку пацієнта часто виникає потреба використання кисневого живлення. Тоді підключається завідуюча відділенням інтенсивної терапії, реаніматолог Віра Шевчук. Її дублером призначено завідуючого хірургічним та гінекологічним відділенням Євгена Литвиненка. Важкі та відповідальні навантаження лягли на плечі старшої медсестри Юлії Іваниці, медичних сестер Вікторії Кузьменко, Марії Шкурупій, Валентини Шиян, Олени Кобліченко, Любові Лубенець.

   Підтримати зусилля медиків, полегшити їхню щоденну роботу може кожен з нас, максимально дбаючи про своє здоров'я та безпеку.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь