A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Що змінилось і як тепер дотримуватись режиму самоізоляції після перетину кордону

Дата: 22.10.2021 08:46
Кількість переглядів: 400

Фото без опису   Як і раніше при перетині державного кордону невакциновані громадяни мають встановити застосунок «Вдома». При цьому сама цифрова послуга частково змінює своє призначення - додаток більше не відстежуватиме геолокацію, а через 72 години буде деактивований.

   Українці, які повертаються з-за кордону та іноземці, які прибувають до України, і не мають свідоцтва чи сертифікату про вакцинацію, зобов’язані показати працівнику прикордонної служби активований додаток «Вдома». Інакше - громадян України відправлятимуть на 14-денну обсервацію, а іноземцям відмовлятимуть у в’їзді на територію України.

   Після реєстрації впродовж 72 годин в додаток має підтягнутися результат ПЛР або тесту на антиген, який ви зробили в одній з верифікованих МОЗ лабораторіях України по приїзду. Якщо будь-який із тестів покаже негативний результат, застосунок «Вдома» можна видаляти. У випадку ж позитивного результату варто подзвонити своєму сімейному лікарю.

   Якщо з будь-яких причин ви не здали тест після перетину кордону, через 72 години додаток деактивується. Раніше простежити чи знаходиться людина на самоізоляції можна було з допомогою застосунку. Тепер після його деактивації інформація автоматизовано передається до правоохоронних органів. Вони надалі проводитимуть вибіркову перевірку того чи людина перебуває в місці самоізоляції.

Зміни набирають чинності з моменту офіційної публікації Постанови.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь