A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Зустрілися з особливими батьками

Дата: 30.09.2021 08:23
Кількість переглядів: 740

Фото без опису   30 вересня  в Україні відзначається День усиновлення. З цієї нагоди у Шишацькому краєзнавчому музеї відбулася зустріч з родинами, які обрали у своєму житті особливе батьківство. Їх вітали селищний голова Олександр Тутка, заступник селищного голови Наталія Коротич, начальник служби у справах дітей Шишацької селищної ради Валентина Величко.

 Фото без опису  — Кожного дня все більше і більше наших співгромадян відкривають свої серця і двері домівок для дітей, - розповіла Валентина Вікторівна. - Усиновлення - це особлива дорога батьківства. Благородна і складна, переповнена емоціями, очікуваннями, тривогами і обов’язково надбаннями - і дитини, і дорослого… Право дитини, яка за різних обставин втратила рідних батьків, виховуватись в сімейному оточенні, реалізовується через усиновлення, розвиток прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, створення патронатних сімей. Нині у Шишацькій громаді є дві прийомні сім’ї, в яких виховуються четверо дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; 16 дітей проживають у 12 сім’ях опікунів, піклувальників; шестеро - усиновлено нашими земляками. До речі, першу прийомну сім’ю на Шишаччині створено 2006 року - 15 років тому. За цей час створено вісім прийомних родин, у більшості з яких діти вже стали дорослими.

Фото без опису  — Взяти дитину на виховання,  щодня та щохвилини дарувати  їй любов і турботу, дбати про її розвиток, створювати для цього умови,  підготувати  до дорослого життя, допомогти влаштуватися в житті - це благородна, складна і дуже відповідальна справа, - відзначив селищний голова Олександр Тутка, звертаючись до шанованих гостей. - Це справжній подвиг, і у вашому житті для нього знайшлися місце і можливість. Ви виконали чи виконуєте своє призначення, свою особливу місію. І можете цим пишатися. Як усиновлювачі, опікуни, прийомні батьки, які за різних обставин взяли на себе сміливість прийняти в свої родини дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, ви заслуговуєте найщиріших слів подяки і належної підтримки.

   З цією метою у нашій громаді створена служба у справах дітей, функціонує відділ соціального захисту, центр надання соціальних послуг, де завжди готові допомогти, надати різноманітну допомогу з оформленням необхідних документів і допомог, юридичною консультацією, психологічною підтримкою.

Фото без опису   Але якою б не була підтримка зовні, людям, котрі прийняли непросте рішення прийняти дитину у свою сім’ю, перш за все, доводиться розраховувати на себе, на взаєморозуміння у своїй родині. Які проблеми зустрічають їх на цьому шляху, скільки доводитися прожити і пережити – знають лише вони. Тож було про що поговорити учасникам зустрічі за гостинним чаюванням від організаторів заходу. З гордістю розповідали про те, які їхні діти нині – успішні учні-студенти, цікаві особистості, хороші люди. Це і є найбільша нагорода за ті фізичні і моральні сили, що батьки вкладали в них.

   Аби створити цим особливим батькам гарний настрій напередодні їхнього свята, до заходу долучилися і працівники культури нашої громади. Солістка селищного будинку культури Тетяна Лоза виконала чудові тематичні пісні, чим зворушила усіх до сліз, а директор краєзнавчого музею Юрій Онацько провів змістовну екскурсію, для якої винуватці свята навряд чи знайшли б час у звичайний день, а так поєднали приємне з корисним.

   Розділила радість і хвилювання спілкування з родинами і добре знайома їм Тетяна Дерій. Тетяна Павлівна тривалий час працювала у службі у справах дітей райдержадміністрації. Про життя сімей, котрі вирішили прийняти до себе дитину, знає з перших уст. Тож привітала їх з Днем усиновлення і побажала і надалі бути прикладом батьківства для земляків. Адже завдяки їм частина дітей прожила своє дитинство як належить – у любові і турботі. Але є діти, які ще чекають цієї любові… І нині вирішується доля одного з маленьких мешканців нашої громади. Чи знайде він свою родину?...


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь