ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Зустрілися з особливими батьками

Дата: 30.09.2021 08:23
Кількість переглядів: 769

Фото без опису   30 вересня  в Україні відзначається День усиновлення. З цієї нагоди у Шишацькому краєзнавчому музеї відбулася зустріч з родинами, які обрали у своєму житті особливе батьківство. Їх вітали селищний голова Олександр Тутка, заступник селищного голови Наталія Коротич, начальник служби у справах дітей Шишацької селищної ради Валентина Величко.

 Фото без опису  — Кожного дня все більше і більше наших співгромадян відкривають свої серця і двері домівок для дітей, - розповіла Валентина Вікторівна. - Усиновлення - це особлива дорога батьківства. Благородна і складна, переповнена емоціями, очікуваннями, тривогами і обов’язково надбаннями - і дитини, і дорослого… Право дитини, яка за різних обставин втратила рідних батьків, виховуватись в сімейному оточенні, реалізовується через усиновлення, розвиток прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, створення патронатних сімей. Нині у Шишацькій громаді є дві прийомні сім’ї, в яких виховуються четверо дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; 16 дітей проживають у 12 сім’ях опікунів, піклувальників; шестеро - усиновлено нашими земляками. До речі, першу прийомну сім’ю на Шишаччині створено 2006 року - 15 років тому. За цей час створено вісім прийомних родин, у більшості з яких діти вже стали дорослими.

Фото без опису  — Взяти дитину на виховання,  щодня та щохвилини дарувати  їй любов і турботу, дбати про її розвиток, створювати для цього умови,  підготувати  до дорослого життя, допомогти влаштуватися в житті - це благородна, складна і дуже відповідальна справа, - відзначив селищний голова Олександр Тутка, звертаючись до шанованих гостей. - Це справжній подвиг, і у вашому житті для нього знайшлися місце і можливість. Ви виконали чи виконуєте своє призначення, свою особливу місію. І можете цим пишатися. Як усиновлювачі, опікуни, прийомні батьки, які за різних обставин взяли на себе сміливість прийняти в свої родини дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, ви заслуговуєте найщиріших слів подяки і належної підтримки.

   З цією метою у нашій громаді створена служба у справах дітей, функціонує відділ соціального захисту, центр надання соціальних послуг, де завжди готові допомогти, надати різноманітну допомогу з оформленням необхідних документів і допомог, юридичною консультацією, психологічною підтримкою.

Фото без опису   Але якою б не була підтримка зовні, людям, котрі прийняли непросте рішення прийняти дитину у свою сім’ю, перш за все, доводиться розраховувати на себе, на взаєморозуміння у своїй родині. Які проблеми зустрічають їх на цьому шляху, скільки доводитися прожити і пережити – знають лише вони. Тож було про що поговорити учасникам зустрічі за гостинним чаюванням від організаторів заходу. З гордістю розповідали про те, які їхні діти нині – успішні учні-студенти, цікаві особистості, хороші люди. Це і є найбільша нагорода за ті фізичні і моральні сили, що батьки вкладали в них.

   Аби створити цим особливим батькам гарний настрій напередодні їхнього свята, до заходу долучилися і працівники культури нашої громади. Солістка селищного будинку культури Тетяна Лоза виконала чудові тематичні пісні, чим зворушила усіх до сліз, а директор краєзнавчого музею Юрій Онацько провів змістовну екскурсію, для якої винуватці свята навряд чи знайшли б час у звичайний день, а так поєднали приємне з корисним.

   Розділила радість і хвилювання спілкування з родинами і добре знайома їм Тетяна Дерій. Тетяна Павлівна тривалий час працювала у службі у справах дітей райдержадміністрації. Про життя сімей, котрі вирішили прийняти до себе дитину, знає з перших уст. Тож привітала їх з Днем усиновлення і побажала і надалі бути прикладом батьківства для земляків. Адже завдяки їм частина дітей прожила своє дитинство як належить – у любові і турботі. Але є діти, які ще чекають цієї любові… І нині вирішується доля одного з маленьких мешканців нашої громади. Чи знайде він свою родину?...


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь