ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Перші відвідувачі Центру соціальної активності у Чернишівці задоволені різноманіттям можливостей закладу

Дата: 16.09.2021 19:00
Кількість переглядів: 758

Фото без опису   Тут можна оздоровитися; скористатися послугами перукаря чи швачки; є спеціальний конференцзал для корисних зібрань жителів краю, а також простір з усіма необхідними зручностями для людей, які опинилися у складній ситуації і їм потрібен тимчасовий притулок.

   А ще Центр виконує іншу важливу функцію - забезпечує роботою вісьмох людей, в основному - місцевих.

   Урочисте відкриття Центру, як уже повідомлялося, відбулося минулої суботи, а з цього вівторка заклад радо приймає відвідувачів. Нагадаємо, що реалізація цього соціального проєкту стала можливою завдяки співпраці Шишацької селищної ради з агропромхолдингом "Астарта-Київ", її основним представництвом у нашій громаді – агрофірмою імені Довженка, яку очолює депутат селищної ради, досвідчений керівник Сергій Жилін.

   Спочатку озвучена жителями Чернишівки проблема полягала лише у відсутності на їхній території фельдшерсько-акушерського пункту. Але приміщення колишньої школи для цих цілей було завеликим. Тому вирішили його наповнити змістом: до медичних послуг додати й соціальні, побутові, освітні, культурні, обрядові. Багатофункціональність закладу – це сучасний, європейський підхід до соціального обслуговування населення. І приємно, відзначає селищний голова Олександр Тутка, що в цьому Шишацька громада – першопроходець і приклад для інших. А Центр соціальної активності у Чернишівці - єдиний подібний сільський заклад в Україні. Та й для надійного партнера Шишацької громади – агропромислового гіганта, який постійно реалізовує безліч соціальних проектів, цей досвід винятковий, відзначає директор відповідного департаменту «Астарти» Світлана Мозгова. Адже це допомога не окремо освітньому, культурному чи медичному закладу. Це підтримка нової системи, що народжується у процесі децентралізації, – соціальної громади. У цей об’єкт соціальної громади агрофірма імені Довженка інвестувала понад два мільйони гривень. Більше мільйона вклала у задум і Шишацька селищна рада.

   Тепер маємо утеплений модерний заклад – з альтернативним опаленням, капітальним ремонтом, новим умеблюванням, необхідним медичним обладнанням, холодною і гарячою водою у кожному кабінеті, санвузлами, доступом до Інтернету, системою відеонагляду. Працюють у закладі його завідувачка, дві медичні сестри, перукар, швачка, соціальний працівник і охоронники. Сюди за графіком буде приїжджати мультидисциплінарна команда Центру надання соціальних послуг Шишацької селищної ради, що консультуватиме населення з усіх необхідних питань. А відвідувати новий заклад можуть не тільки жителі Чернишівки, Товстого і Григорівщини, але й будь-яких інших сіл громади, звідки близько доїжджати.

   У перші дні щойно відкритий заклад більшість місцевих жителів відвідали, аби отримали всю необхідну інформацію: які послуги тут надаються, що необхідно, аби пройти оздоровчі процедури тощо. А дехто вже прийшов з конкретною метою: до перукаря, на масаж, лікувальні процедури,  внутрішньовенні інфузії.

   Як розповідає директор Центру надання соціальних послуг Світлана Васильченко, у місцевих жителів вже є плани і щодо проведення занять Університету третього віку у просторому залі Центру соціальної активності, і святкування Міжнародного дня людей літнього віку, і організованих екскурсійних поїздок. Тож усі приміщення і можливості соціального закладу або вже задіяні, або будуть – найближчим часом. Є у Центрі і так звана кризова кімната – на той прикрий випадок, коли комусь буде потрібна тимчасове житло через насильство у сім'ї чи інші складні обставини. Ця кімната має власний санвузол, усе необхідне для життєзабезпечення: пральну машинку, мультиварку, набір практично домашніх меблів, посуду тощо.

   Серед перших клієнтів нового Центру – Ніна Михайлівна Цьова та Ольга Романівна Легейда. Діляться хорошими враженнями та відчуттями після оздоровчого масажу:

   - Це прекрасне місце, де, як кажуть, і стіни лікуватимуть. Дуже гарні умови, уважне і професійне обслуговування. І радує серце, що замість колишньої пустки та хащів – практично новобудова, охайна територія. Велика вдячність усім, хто про це подбав, хто думає про людей.

   Впорядкована територія – це не тільки прибрані смітники та зарості, але і відновлений колодязь, і встановлені футбольні ворота та волейбольна сітка… У близькому майбутньому навколо будівлі розкошуватимуть квітники, як пообіцяли місцеві жителі – за їхньої дольової участі. Так і повинно бути: коли влада, бізнес і громада діють разом – у життя приходять добрі довгождані і – реальні - зміни.    



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь