A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

П’ятничного вечора відзначили сільські іменини у Федунці

Дата: 23.08.2021 18:05
Кількість переглядів: 724

Фото без опису   Як і в інших селах, у Федунці готувалися до Дня села з натхненням і хвилюванням. Облаштували для односельців кілька оригінальних фотозон, виставку світлин з життя рідного краю та картин.

   На початку урочистостей хвилиною мовчання вшанували героїв минулого та сучасності, котрі ціною власного життя боронили Україну і свою малу батьківщину від ворога.

   До жителів Федунського округу з вітальним словом звернулися староста Людмила Алєйнікова, селищний голова Олександр Тутка, керівник ТОВ «Федунка», депутат селищної ради Анатолій Костенко.

   Ведучі заходу та артисти вміло поєднували розповідь про односельчан з пісенними поздоровленнями, адресованими їм.

   Зворушливо вшанували представників найстаршого покоління, котрим виповнилося 90 років, - Палагею Пантелеївну Костюк, Марію Іванівну Самойленко, Марію Яківну Кулик, Марфу Павлівну Ремигу та Георгія Ілліча Трончева. З приємністю вітали п’ятьох наймолодших жителів Федунки – Іллю Одинця, Єву Вішній, Захара та Ванессу Сахарнян, Олександра Шуляка.

   Відзначили родину, котра прожила у парі п’ять десятиліть, народила і виховала дітей, діждалася внуків і правнуків, - Василя Григоровича та Ганну Григорівну Поповичів. Половину цього життєвого шляху – чверть століття – святкує цьогоріч сім’я Руслана Васильовича та Людмили Віталіївни Ліпкіних.

   Серпень у Федунці  – щедрий на іменинників місяць. У серпні дні народження відзначають 54 жителі краю. Для них теж прозвучали щирі віршовані і пісенні вітання. Окремо відзначили іменинників дня – Ізмаїла Трончева та Романа Соломянікова, 70-, 60- та 50-річних ювілярів, матір-героїню Ніну Михайлівну Мальчик та багатодітні родини, яких у Федунці немало – десятеро.

  З пошаною згадали на святі захисників, які служили чи служать у лавах Української армії, земляків, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи; а також колективи різних галузей, які щоденною працею створюють добробут у рідному краю, наповнюють життя у  ньому змістом. Одна з найважливіших галузей – це, звичайно, сільське господарство. За підсумками жнивної кампанії 2021 року на святі відзначено Миколу Цьову, Любов Маліченко, Ніну Мальчик, Ольгу Устян, Людмилу Герасименко, Ларису Білокінь, Сергія Сластьонова, Миколу Олефіра, Ігоря Головка, Антона Вішнія, Юрія Ковтуна, Василя Буряса, Володимира Шелембу, Валентину Карпусь, Юрія Кармазіна, Андрія Орєхова, Віктора Цюпера, колективи їдальні і токового господарства.  

   До вітань аграріям приєдналася і керівник Шишацької організації профспілки працівників агропромислового комплексу Христина Басюк. Вона завітала з приємною місією – відзначити членів профспілки, які народилися у рік проголошення незалежності України.

   Свій талант на святі щиро дарували односельцям та гостям краю місцеві артисти - жіночий ансамбль «Калина», Оксана Марченко, Наталія Яресько, Ангеліна Непом’яща, Ельвіра Вовк, Валентина Криворучко, Галина Мартусь, Леся Ковтун, Тамара Мальчик, Ігор Білокінь, Зінаїда Ковтун, їхні колеги з Шишацького селищного будинку культури.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь