A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Максим Спиця та Ярослав Маловічко – призери, а полтавська збірна - переможець всеукраїнського чемпіонату з гирьового спорту!

Дата: 31.05.2021 14:01
Кількість переглядів: 514

Фото без опису   Із 20 по 23 травня цього року на базі спортивного комплексу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся чемпіонат України з гирьового спорту серед юнаків та дівчат, представлений чотирма віковими групами від дев'яти до вісімнадцяти років за кількістю 286 учасників, серед шістнадцяти областей України.

Фото без опису   У ньому взяли участь спортсмени Шишацької ДЮСШ, у віковій групі старші діти до 12 років - Спиця Максим та в групі молодші юнаки віком до 16 років - Маловічко Ярослав.

   За досить насиченою програмою в кожний із трьох днів проведення змагань їх учасники змагалися в таких номінаціях: класичне двоборство (поштовх та ривок двома руками почергово за 10 хвилин), поштовх довгим циклом за 10 хвилин (після кожного поштовху від грудей - щоразове опускання до рівня колін з черговим взяттям на груди), ривок однієї гирі протягом 12 хвилин з довільною зміною рук.

   Захищаючи честь Полтавщини, наші хлопці проявили хорошу підготовку. У перший день змагань Спиця Максим у ваговій категорії до 58 кг, на гирях вагою по 12 кг кожна, штовхнув 129 разів та, вирвавши 230 разів обома руками (найбільше серед учасників), за сумою результату двох вправ отримав бронзову нагороду. Не підвів збірну області і Маловічко Ярослав, змагаючись у перший день у ваговій категорії до 68 кг. На гирях вагою по 16 кг в поштовху зафіксував 141 підйом, а в ривку - 226 разів обома руками, за сумою двоборства посів третє місце.

Фото без опису   Змагалися наші хлопці і на другий день, з тими самими гирями і в тих самих вагових категоріях (у кожній було не менше п'ятнадцяти учасників), за програмою поштовх довгим циклом. Відпрацювавши в інтенсивному режимі визначені 10 хвилин часу, Спиця Максим зафіксував 90 підйомів і посів друге місце. Ярослав у своїй ваговій категорії, другого дня, виступав серед перших учасників, тому його результат - 98 підйомів - був відомий двом ближчим сильнішим конкурентам з Харківщини, які ледь зуміли його обійти на 1 та 2 поштовхи. Обидва наші хлопці - учні опорного закладу ім. В.І. Вернадського.

   Збірна команда Полтавщини, очолювана головою відокремленого підрозділу Союзу гирьового спорту України в Полтавській області Миколою Ткаченком, в усіх видах програми змагань впевнено посіла перше місце, на другому місці - спортсмени Харківщини, на третьому - з Житомирщини.

Анатолій ІГНАТЬЄВ, тренер.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь