A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Більшість питань, що розглядалися на засіданні виконавчого комітету, були присвячені дітям

Дата: 10.05.2021 13:44
Кількість переглядів: 397

Фото без опису   Пов'язане це з нещодавно утвореною службою у справах дітей Шишацької селищної ради та необхідністю унормувати всі законодавчі аспекти соціального захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

   Відтак при виконавчому комітеті Шишацької селищної ради утворено комісію з питань захисту прав дитини, координаційну раду у справах дітей та міждисциплінарну команду з питань організації соціального захисту дітей, які опинилися в СЖО.

   Нині на первинному обліку служби у справах дітей нашої громади перебувають 29 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Близько десяти дітей – під наглядом служби через складні життєві обставини. Однак ця цифра, на жаль, буде зростати, оскільки служба щойно створена і ще не всі справи передані їй іншими відповідальними органами. Загалом кількість дітей, яким потрібен соціальний захист, на території Шишаччини у різні часи становила від 26 до 75 дітей.  

   У закладах освіти Шишацької селищної ради навчаються 14 дітей, позбавлених батьківського піклування, та дві дитини-сироти. На засіданні виконавчого комітету прийнято рішення про надання їм грошової компенсації із селищного бюджету за придбання шкільного одягу та спортивної форми.

   Також члени виконавчого комітету погодили передачу Миргородській лікарні двох апаратів штучної вентиляції легенів для надання допомоги жителям нашої громади, які проходять там лікування. Апарати ШВЛ передаються за умовами договору безплатного відповідального зберігання, але залишаються на балансі Шишацької лікарні.

   На засіданні виконкому розглянуто питання водопостачання. Прийнято рішення затвердити комунальному підприємству "Техкомунбуд" економічно обґрунтовані витрати на виробництво послуг з централізованого водопостачання в розмірі 27,30 грн за 1 м3. Але залишити тариф на послуги з централізованого водопостачання, які надаються КП "Техкомунбуд", на рівні 18,36 грн за 1 м3 для всіх споживачів. Управлінню житлово-комунального господарства, архітектури та містобудування селищної ради доручено розробити програму відшкодування різниці між тарифом та економічно обґрунтованою  вартістю послуг.

   Одне з питань, що розглядалося членами виконкому, важливе для бджолярів Шишаччини. Рішенням виконавчого комітету створено постійно діючу комісію зі встановлення факту отруєння бджіл на території Шишацької територіальної громади. Передумовою цього рішення став наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, яким затверджено план породного районування бджіл, порядок видачі ветеринарно-санітарного паспорта пасіки, порядок реєстрації пасіки, інструкцію з профілактики та встановлення факту отруєння бджіл засобами захисту рослин. Але щоб створена комісія насправді змогла сприяти роботі бджолярів, захищати їхні права, власникам пасік необхідно дотримуватися усіх законодавчих вимог щодо реєстрації своєї діяльності, вчасного повідомлення органів місцевого самоврядування про зміну місцярозташування пасіки тощо.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь