ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Оздоровчі послуги людям, котрі перехворіли COVID-19, пропонує відділення денного перебування "Центру надання соціальних послуг Шишацької селищної ради"

Дата: 02.04.2021 12:05
Кількість переглядів: 746

Фото без опису   Після лікування пневмонії загалом і викликаної коронавірусною інфекцією зокрема організму людини потрібна комплексна реабілітація.

   COVID-пневмонії призводять до найбільш тяжких ускладнень. Коронавірус дуже пошкоджує легеневу тканину та через обмежений доступ кисню в організм руйнує інші органи: нирки, печінку, головний мозок, серце.

   Зазвичай реабілітаційний процес розпочинається уже через два-три тижні після завершення медикаментозного лікування. При тяжкій тривалості захворювання перші елементи реабілітації розпочинаються іще в стаціонарі, а після виписки приєднуються додаткові заходи, необхідні для найшвидшого відновлення організму. І чим раніше розпочати процес реабілітації, тим кращим буде ефект.

   Постковідним хворим на базі відділення денного перебування у Комунальній установі "Центр надання соціальних послуг Шишацької селищної ради" пропонуються наступні послуги.

   У кабінеті №5 – масаж. Зважаючи на наслідки, викликані ураженням бронхо-легеневого апарату людини, масаж виконується з певними особливостями.

Поряд з виконанням профілактичного оздоровчого масажу (ручний масаж, масажна подушка, "Нуга-Бест", "Чобіток"), додається масаж дренажний, що сприяє посиленню мікроциркуляції крові у грудній клітині, комірцеві, бокових ділянках реберних дуг.

   Кабінет №6 – ЛФК. Робота кабінету ЛФК налаштована на відновлення та поліпшення дихання людини, активізаціїю процесу газообміну в легенях, завдяки чому гемоглобін крові насичується киснем краще і якісніше, ніж у нетренованої людини. Активний рух сприяє поліпшенню окисно-відновних процесів у м’язах, підшкірно-жировій тканині і показаний після запалення легень, при астмі, розладах нервової системи, остеохондрозі.

   Розроблено декілька програм для людей: у віці і ослаблених; які перенесли COVID середньої тяжкості; здорових з профілактичною метою.

   Використовуються методи дихання за техніками Євдокименка, Стрельникової, Бутейка; за розробками академії тренінгового дихання по методу Голтіс; за рекомендаціями, наданими спеціалістами Черкаської лікарні №1.

  Враховуючи стан здоров’я кожного відвідувача кабінету ЛФК, складається персональна програма роботи на 10-денний курс.

  Кабінет №3 – фізіотерапевтичні процедури. Перелік фізіотерапевтичних процедур, які призначаються після COVID-19: пневмопресинг для верхніх і нижніх кінцівок, голови; магнітотерапія; електрофорез; інгаляції; вібромасажер для стоп; соляна кімната; ароматерапія;

синглетно-киснева терапія; трав’яні чаї.

  Процедури спрямовані на відновлення організму і підтримку фізичної працездатності, на підвищення імунітету, метаболізму легеневої системи, мають розсмоктуючий і дренажний ефект. Посилюють процеси регенерації, знімають інтоксикацію, розширюють судини, поліпшують кровообіг. Мають заспокійливу дію на нервову систему.

  Усі процедури виконуються за призначенням лікаря з урахуванням ступеня тяжкості перенесеного захворювання.

  На отримання соціальних послуг з реабілітації  мають право громадяни похилого віку, особи з інвалідністю (які досягли 18-річного віку), діти з інвалідністю, що частково втратили здатність до самообслуговування, та діти віком до трьох років, які належать до групи ризику, щодо отримання інвалідності, сім'ї, діти та молодь, які опинилися в складних життєвих обставинах, внутрішньо переміщені особи, учасники ліквідації аварії на ЧАЕС, учасники АТО та їхні сім’ї.

  Соціальні послуги надаються безкоштовно. Ми чекаємо вас за адресою: смт Шишаки вул. Солодовникова, 29, тел.  9-11-47.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь