A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Управління ЖКГ зустрічає професійне свято освітленням вулиць, підготовкою до ремонту доріг… Та з новим інспектором з благоустрою

Дата: 21.03.2021 10:46
Кількість переглядів: 610

  В Управлінні житлово-комунального господарства, архітектури та містобудування Шишацької селищної ради під керівництвом Дмитра Петренка нині триває підготовка до запланованого цьогоріч ремонту доріг. Спільно з представниками технагляду Агентства місцевих доріг Полтавської області проведено обстеження шляху з Шишаків до станції Яреськи. Визначено його найпроблемніші місця, складено дефектні акти та узгоджено обсяги дорожніх робіт на суму близько шести мільйонів гривень. За ці кошти буде проведено частково ямковий ремонт, окремими ділянками – суцільне вирівнювання верхнього шару асфальтованого покриття дороги від Шишацької школи до Яреськівського цукрового заводу. Ремонт цього автошляху відбудеться за співфінансування Агентства та Шишацької селищної ради. З бюджету громади вже перераховано перший внесок – один мільйон гривень.

   На дороги комунальної власності з селищного бюджету передбачено 4 мільйони 528 тисяч гривень. При визначенні конкретних вулиць були враховані звернення громадян та старост. Нині Управління складає дефектні акти та готує документи для  проведення тендерів.

   Якщо по дорогах ще триває підготовка до безпосереднього ремонту, то робота з монтажу вуличного освітлення йде повним ходом вже з початку року. Це зокрема по вулиці Кирила Осьмака у Шишаках, де задіяне сучасне освітлення в одній з найнебезпечніших ділянок – на Вершині, по дорозі Шишаки – Сагайдак – Поділ зі жвавим потоком транспорту. Загалом вся центральна вулиця селища повноцінно освітлена – нині з’єднуються якісним та енергоефективним освітленням останні її ділянки. «Засвітилися» по-новому і провулок Квітковий та вулиця Лесі Українки в Шишаках. Встановлені сучасні світлодіодні лампи по вулиці Центральній у селі Вертелецьке Воскобійницького старостинського округу. Крім цього, по всій громаді замінено за цей рік понад 300 ламп. Зокрема такі роботи проведені у Федунці та Яреськах. Звернень з цього приводу багато, тому за результатами тендеру щодо закупівлі 600 ламп, на зекономлені у результаті цієї процедури кошти, оголошені наступні торги на подібне придбання.

   Нещодавно в колективі Управління ЖКГ відбулися зміни. До роботи приступив головний спеціаліст, інспектор з питань здійснення контролю за поводженням з відходами, дотриманням правил благоустрою та природоохоронного законодавства Володимир Гордієнко. За плечима Володимира Володимировича – десять років служби військовим комісаром Шишацького райвійськкомату, сім років праці на посаді державного інспектора з використання земель у Держінспекції сільського господарства Полтавської області.

   Нині Володимир Гордієнко вивчає специфіку своєї нової посади, складає план роботи на найближчий період. І вже безпосередньо виконує цю роботу. Виписано сім попереджень щодо порушення правил благоустрою. Якщо на приписи не реагуватимуть, інспектор складає про це відповідний протокол і передає його на розгляд адміністративної комісії, що діє при селищній раді. А там на недобропорядних громадян чекають штрафи. Однак поки що, стверджує Володимир Володимирович, люди з розумінням реагують на зауваження інспектора. За усіма приписами порушення усунені.

   Прийшла весна – і роботи в інспектора побільшало. Адже сніг зійшов – і всюди рясніє сміття. Боротьба зі сміттєзвалищами, які люди організували практично у центрі селища, в ярках, лісках, за своїми дворами, біля робочих місць, - це першочергове завдання, переконаний Володимир Гордієнко. У своїй роботі інспектор розраховує на підтримку керівництва і депутатів селищної ради, самих жителів громади. Не повинно бути так, як зараз: хтось один викинув сміття де попало – і всі дружно його підтримали. Повинно бути навпаки: один насмітив, всі дружно сказали: прибери!

   Комунальним підприємством, говорить Володимир Володимирович, упродовж останніх років проведена значна робота щодо наведення порядку в громаді. Встановлені баки, організовано збір і вивезення твердих побутових відходів. Це не тільки правильно, але й дуже зручно: за символічну плату кожен житель може позбутися проблеми де й куди подіти непотріб. Чому частина людей це ігнорує і продовжує поводитися зі сміттям так безпечно, складаючи його у найближчих до себе місцях, отруюючи довкілля, - на це запитання вони повинні відповідати, як того вимагає законодавство.

   Ще одна екологічна проблема нашого суспільства - це спалювання сміття і сухої рослинності. І протидіяти цьому, стверджує Володимир Гордієнко, теж треба спільними зусиллями відповідних служб і громадськості.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь