ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Колектив лікарні нашої громади поповнився досвідченими і перспективними кадрами

Дата: 01.03.2021 14:33
Кількість переглядів: 1752

   Новий рік приніс у життя Шишацької лікарні не тільки скрупульозні турботи щодо перереєстрації закладу, який змінив власника (Шишацьку районну раду – на Шишацьку селищну раду), підготовчі клопоти щодо переукладання договору з НСЗУ й пов’язане з цими змінами зрозуміле хвилювання, але й приємні моменти, що заспокоюють і обнадіюють.

   Наприкінці січня – на початку лютого колектив закладу поповнився як досвідченими знайомими кадрами, так і молодими новачками.

Фото без опису   Після тимчасового перепочинку повернулося до своєї звичної й улюбленої роботи подружжя Костєвих – лікар-психіатр Владислав Володимирович та лікар-нарколог Лариса Петрівна.

   33 роки тому юна уродженка села Цюряни (Велика Бузова) спокусила чарівними Шишаками молодого полтавця. Як згадує Лариса Петрівна, вступити до медичного вузу їй вдалося лише з третьої спроби (когось і перша невдала спроба могла б зупинити), але пожалкувати про обраний шлях не довелося жодного разу.

   І зараз лікарка дуже шкодує, що така важлива галузь медицини, якій вони з чоловіком присвятили життя, виявилася у процесі реформи непріоритетною. Щоб забезпечити виконання умов НСЗУ за пакетом надання наркологічно-психіатричної стаціонарної та мобільної допомоги, треба щоб у закладі працювали чотири фахівці з цього профілю. Таким умовам, переконана Лариса Петрівна, не зможуть відповідати не лише колишні районні центри на кшталт Шишаків, але й лікарні у містах Лубни чи Миргород.

  - Пакета немає, державного фінансування не буде. І так не тільки з нашою спеціалізацією, але й з деякими іншими. Однак відповідальності за своїх пацієнтів з нас, лікарів, ніхто не знімав. Ми не можемо відмовити у невідкладній допомозі. Про наших медиків жартома говорять: у вас малі зарплати – ви лікуєте; у вас не буде зарплати – ви все одно будете лікувати; у вас не буде лікарні – ви будете лікувати вдома…

   Але то жарт. Насправді у нас є лікарня. І є хороші медичні працівники. І їхня допомога потрібна людям. Нам є що берегти зараз, не в минулому, якого вже не повернеш, а зараз. І я вірю, що ми можемо це зберегти, що керівництво громади налаштоване так само.

   Ми із задоволенням повернулися до своїх пацієнтів. Жодного дня у нас не обходилося і не обходиться без живого чи телефонного спілкування по роботі. То як вона без нас, а ми - без неї?...

   Чи прикиплять душею до обраного фаху молоді колеги Лариси Петрівни – покаже час. У них – все професійне життя попереду. А починають вони з нашої мальовничої глибинки.

Фото без опису   Світлана Король-Черних обрала фах терапевта. Родом з Черкаської області, однак лікує і далі лікуватиме пацієнтів разом з чоловіком-хірургом на його батьківщині – у Шишацькій лікарні. Зараз вона здобуває практичний досвід у провізорному відділенні, під дбайливим і дружнім крилом старших колег. Каже, вони їй в усьому допомагають, заохочують. Повноцінно Світлана розпочне працювати з 1 серпня.

   У ці дні у провізорному відділенні лікується вісім пацієнтів. Захворюваність на пневмонії пішла на спад порівняно з минулими місяцями, коли  на стаціонарному лікуванні перебувало понад два десятки людей одночасно. І у колективу відділення, і загалом у медичних працівників первинної та вторинної ланки є можливість якщо не перепочити (бо не ту професію вони обрали, де відпочивають), то хоча б перевести подих...

Фото без опису    Лікар-дерматовенеролог Олексій Братусь (на фото з медичною сестрою Тетяною Заїкою) – полтавчанин. Але місцем перших професійних кроків обрав Шишацьку лікарню. З працевлаштуванням за фахом, говорить, у Полтаві тяжко. А тут керівник і колектив закладу запропонували хороші умови, забезпечили місцем проживання і приязним прийомом. Та й самі Шишаки справили на молодого лікаря гарне враження. Селище невелике, зручне, все поряд. Можливо, воно й не стане його постійною пропискою, але неодмінно буде частиною такого важливого першого лікарського досвіду і незабутньої молодості.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь