ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Під час візиту голови облради на Шишаччину обговорили здобутки і проблеми нашої громади

Дата: 17.02.2021 14:20
Кількість переглядів: 794

Фото без опису   Голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький відвідав опорний заклад Шишацької об'єднаної територіальної громади – Шишацьку спеціалізовану школу імені Вернадського. Тут триває капітальний ремонт харчоблоку та приміщень початкової ланки у рамках спільної програми Європейського інвестиційного банку та Уряду України "Надзвичайна кредитна програма для відновлення України". Замовник проекту – Департамент будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства Полтавської облдержадміністрації. Основний обсяг коштів – Європейського інвестбанку. Але залучається і місцевий бюджет. При цьому дольова участь місцевого бюджету весь час збільшується. Тому не зайвою для нашої громади була б підтримка з обласного бюджету. На яких умовах і за якими напрямками можна залучити додаткові кошти не лише для опорного закладу, але й для інших об'єктів громади, обговорювали голова обласної ради Олександр Біленький, селищний голова Олександр Тутка, секретар селищної ради Віктор Іваненко, депутат обласної ради Валерій Капленко, керівник відділу освіти селищної ради Наталія Караваєва.

   Оглянувши хід ремонту школи, делегація вирушила до Михайликівського та Воскобійницького старостинських округів. У Михайликах відвідали нове приміщення амбулаторії загальної практики сімейної медицини, яке зведене за державний кошт і нині перебуває у стадії передачі у комунальну власність Шишацької ОТГ - на баланс Центру первинної медико-санітарної допомоги Шишацької селищної ради.

   У Воскобійниках генеральний директор сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Воскобійники" Валерій Капленко провів гостям екскурсію, продемонструвавши, як відповідальне господарство навіть за умов турбулентної економіки і пандемічної кризи може не лише успішно розвиватися, але й суттєво підтримувати соціальну сферу села.

   А запорукою свого бізнесового успіху і соціальної спроможності господарство зробило галузь, яка в інших сільськогосподарських підприємствах вважається збитковою і неперспективною, - тваринництво.

   - Не вірте тим, хто стверджує, що молоко невигідне. Невигідне там, де не дбають про поголів'я. Не хочуть дбати, бо це тривалий і затратний процес. Але коли ти добре попрацював у цьому напрямку і не збавляєш темпів, а постійно вчися, розвиваєшся у ногу з часом, відповідаєш його запитам – то маєш 70 тонн молока на добу і високий щоденний прибуток у сотні тисяч гривень. Прибуток, який можеш знову вкладати у розширення господарської діяльності. А ще – використовувати для поліпшення життя у рідному краї.

   Саме над цим генеральний директор та очолюваний ним чисельний колектив і працюють.

   Модернізація молочнотоварних комплексів триває вже багато років поспіль. І це не просто осучаснення, а кардинально новий підхід до ведення виробництва. Відтак продукція господарства відповідає вимогам найвибагливіших закордонних партнерів.

   За рівнем виробництва рослинницької і тваринницької продукції "Воскобійники" вже досягли практично максимальних вершин. І тому планують підкорити наступний рівень - переробку власного молока та м'яса. Незабаром тут постане молокопереробне підприємство.

   Опікується господарство та його керівник не тільки веденням бізнесу, але й тим, щоби цей бізнес був частиною загального добробуту краю. Це не тільки понад 600 робочих місць у сільській місцевості, але й постійна підтримка освітнім, медичним та іншим соціальним закладам і напрямкам, розвиток інфраструктури. Загалом за останні п'ять років витрати господарства на це становлять понад 14 мільйонів 700 тисяч гривень.

   Наочно переконатися у цьому змогли й учасники виїзної зустрічі, відвідавши, крім сучасного виробничого комплексу у Носах, центрального офісу господарства, й важливий соціальний об'єкт - Воскобійницьку загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів. Практично все приміщення закладу (за винятком коридорів і кількох кімнат) має належні комфортні умови для навчання і розвитку дітей, створені за співпраці господарства і об'єднаної територіальної громади. Проблемою залишається застарілий харчоблок.

   Крім перспектив освітніх закладів, керівники озвучили також кожен свої зауваження і конкретне бачення багатьох нагальних проблем. Зокрема щодо ремонту та утримання дорожньої інфраструктури, водопостачання населення. Учасники зустрічі переконані: якщо буде узгоджена позиція органів місцевого самоврядування різних рівнів, то будь-яку проблему можна зрушити з місця і поступово вирішувати.  



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь