A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Шишацькій громаді перейдуть у спадок борги районного та яреськівських комунгоспів

Дата: 28.12.2020 14:59
Кількість переглядів: 629

Фото без опису  На попередній сесії селищної ради депутати проголосували за припинення комунального підприємства «Добробут» Яреськівської сільської ради в результаті реорганізації шляхом приєднання до КП «Техкомунбуд» Шишацької селищної ради.

   «Добробут» - єдиний з комунгоспів, що перейшов у спадок Шишацькій громаді без боргів.

   Інша ситуація з Шишацьким районним комунальним підприємством, яке функціонувало для забезпечення водопостачання у Федунці. Прийнятий там економічно обгрунтований тариф на воду становив 36 гривень за куб. Однак люди сплачували лише половину цієї вартості. Іншу половину взялися дофінансовувати Шишацька районна та Федунківська сільська ради. Сільська рада Федунки свої зобов’язування виконувала. А Шишацька районна рада виконання прийнятої нею Програми фінансової підтримки Шишацького КП не забезпечила. Відтак виникла заборгованість по заробітній платі та нарахованих на неї податках у сумі понад 300 тисяч гривень.

   Ще гірша ситуація по яреськівських комунгоспах. Їх там аж три. «Добробут», який співфінансувала Яреськівська сільська рада, надавав послуги населенню, користуючись майном Яреськівського комунального підприємства, що на 76 відсотків належить трудовому колективу КП, на 24 відсотки – сільській раді. Крім цього, є ще приватне підприємство, що також надає населенню житлово-комунальні послуги, зокрема з вивезення ТВП.

   У діяльності обох підприємств – і комунального, і приватного - накопичилися борги, оскільки тривалий час не переглядалися тарифи і не відшкодовувалася різниця між економічно обгрунтованими та фактично сплаченими населенням розцінками на послуги. По КП – де понад 800 тисяч гривень заборгованості - навіть призначено судове засідання. Після суду ця сума може у рази зрости. По приватному підприємству – борг у майже 1,4 мільйона гривень.

   Перед Шишацькою селищною радою нині стоїть завдання: вирішити конфліктні ситуації попередньої влади по Яреськах і Федунці, аби населення цих сільських рад (а нині старостинських округів) і надалі отримувало житлово-комунальні послуги.

Чи перейдуть до об’єднаної громади залишки бюджетів інших рад (і в якому обсязі), щоб можна було ними розрахуватися за борги – невідомо, адже до кінця року кошти по них використовуються на раніше сплановані видатки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь