A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Побратими загиблого Максима Кучіна передали його доньці оберіг «Батьківське серце»

Дата: 25.11.2020 20:48
Кількість переглядів: 857

Фото без опису   Шість років тому, саме у ці листопадові дні, родина Кучіних з Шишаків втратила сина, чоловіка, батька, брата. Мобілізований 2014 року Максим обіцяв рідним незабаром повернутися з війни з перемогою. Однак не повернувся, як і багато інших синів, чоловіків, батьків, братів, коханих…

   Життя Максима обірвалося не в зоні антитерористичної операції, не від ворожої кулі. А через інші трагічні обставини. Однак у цей час він виконував свій військовий і громадянський обов’язок – захищав рідну країну від російського окупанта.

   У Максима Кучіна залишилася родина, для якої ця втрата болітиме вічно.

Фото без опису   Всеукраїнська спілка воїнів «Бойове братерство України», до якої входять бойові офіцери, солдати, добровольці, волонтери і капелани, започаткувала проєкт, що має на меті підтримати рідних полеглих побратимів. Спілка вручає дітям загиблих воїнів іменні пам’ятні кулони «Батьківське серце».

   “Цей кулон з написом імені свого батька отримують діти наших загиблих у російсько-українській війні побратимів. Такий кулон на шиї у дитини для нас означатиме, що ми маємо особливий обов’язок допомагати, підтримувати її. Також ми хочемо, щоб за кожною дитиною, яка втратила батька-героя, був закріплений член Братерства”, – так вважає президент військово-цивільної спілки “Бойове братерство України” Павло Жебрівський. 

   А керівник обласного проєкту полковник Сергій Бачурін зазначає: “Цей шматочок срібла у вигляді серця, обрамлений терновим вінком із краплинкою крові, не прикраса і не медаль, це — оберіг. Його створили, щоб кожна дитина загиблого героя поряд із хрестиком носила частинку батьківського серця. Хай кулон “Батьківське серце” стане справжнім оберегом, що супроводжуватиме дітей упродовж всього життя і надихатиме на добрі справи.

   Цього тижня представники Шишацького райвійськкомату передали пам’ятну відзнаку «Батьківське серце» доньці Максима Кучіна – Валерії, яка нині навчається у восьмому класі Шишацької спеціалізованої школи імені В.І. Вернадського. Хвилюючий момент вручення з нею розділили директор, вчителі та ровесники.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь