A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Мінімальна заробітна плата в Україні зросла

Дата: 14.09.2020 11:17
Кількість переглядів: 261

До  уваги  роботодавців району!    

  

  Великобагачанський відділ обслуговування громадян (сервісний центр) Головного управління Пенсійного фонду України Полтавської області повідомляє, що відповідно до Закону України від  25.08.2020 року №822-ІХ “Про внесення змін до Закону України “ Про Державний бюджет України на 2020 рік ” з 1 вересня 2020 року збільшено розмір мінімальної заробітної плати до 5000 грн. на місяць (у погодинному розмірі — 29,20 грн). У зв'язку з цим розмір мінімального страхового внеску становитиме: 1100 грн  (5000 грн. Х  22%) за місяць.

   Згідно діючого законодавства, мінімальна заробітна плата - це встановлений законом мінімальний розмір оплати праці за виконану працівником місячну (годинну) норму праці. Мінімальна заробітна плата являється  державною соціальною гарантією, обов'язковою на всій території України для підприємств, установ, організацій усіх форм власності й господарювання та фізичних осіб, які використовують працю найманих працівників за будь- якою формою оплати праці. Єдиний внесок підлягає обовязковій сплаті незалежно від фінансового стану платника.

   Отже розмір заробітної плати працівника за повністю виконану місячну (годинну) норму праці не може бути нижчим за розмір мінімальної зарплати.

      

     Підвищення мінімальної заробітної плати вплине на розмір бази нарахування єдиного внеску. Якщо сума фактично нарахованих основному працівнику (крім інвалідів) виплат (заробітна плата, лікарняні, та інше), на які нараховується ЄСВ, менше мінімального рівня, то ЄСВ нараховується і  сплачується в сумі 1100,00 грн.

   Нагадуємо, що в таблиці 6 додатку 4 звіту про нарахування ЄСВ,  суми доплати до мінімального страхового внеску відображають з кодом типу нарахувань 13” (сума різниці між розміром мінімальної заробітної плати та фактично нарахованою заробітною платою за звітний місяць).

   У разі укладання трудового договору про роботу на умовах неповного робочого часу, а також при  невиконанні  працівником у повному обсязі місячної (годинної) норми праці мінімальна заробітна плата виплачується пропорційно до виконаної норми праці, але доплата до мінімального розміру  ЄСВ ( 1100,00 грн.) проводиться обов'язково.

   Приклад: працівнику за основним місцем роботи, який  прийнятий   згідно трудового договору  на неповну ставку (неповний робочий час), роботодавцем нараховано заробітну плату в розмірі 3500 грн., то базою для нарахування ЄСВ (якщо працівник перебував з роботодавцем у трудових відносинах  цілий місяць), в цьому випадку, є мінімальна заробітна плата — 5000 грн. (а не фактично нарахована заробітна плата). Тому роботодавець сплачує ЄСВ у розмірі — 1100,00 грн. 

     Шановні роботодавці! Сплачуйте єдиний соціальний внесок своєчасно та в повному обсязі, не позбавляйте найманих працівників страхового стажу та майбутньої пенсії.    

 

        Заступник начальника відділу Н. ШУЛЬЖЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь