A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

З 1 серпня підприємці Шишацької громади сплачуватимуть менші податки

Дата: 17.07.2020 10:53
Кількість переглядів: 534

Фото без опису   До селищної ради звернулася Рада підприємців з проханням переглянути ставки місцевих податків, зважаючи на складну економічну ситуацію, викликану запровадженням протикоронавірусного карантину. Частина ФОПів певний період не працювала взагалі, на іншу частину карантин вплинув зменшенням кількості споживачів-покупців-замовлень тощо. Реагуючи на звернення, керівники селищної ради провели кілька зустрічей з підприємцями, представниками податкової інспекції; проаналізували можливості та перспективи бюджету громади з фінансовим управлінням.

   Підсумком стало засідання комісії з питань регуляторної політики, соціально-економічного розвитку, бюджету, фінансів, цін, інвестицій та підприємництва, де було враховано й побажання підприємців, й безпеку бюджету, адже за ним стоять сплановані видатки на освіту, медицину, соціальний захист тощо. Упродовж останніх місяців бюджет недовиконується, зважаючи на податкові канікули зі сплати окремих податків, оголошені на державному рівні ще в березні. Як наповнюватиметься бюджет надалі – невідомо, оскільки спрогнозувати розвиток коронавірусної пандемії, її економічні наслідки зокрема, важко.

   Рішення бюджетної комісії селищної ради щодо зменшення ставок єдиного податку та податку на комерційну нерухомість підтримали депутати селищної ради на черговій сесії.

   Відтак з 1 серпня фізичні особи-підприємці І групи сплачуватимуть єдиний податок у розмірі 7 відсотків від неоподатковуваного мінімуму доходів громадян; ІІ групи – 10 відсотків від мінімальної заробітної палати. До цього діяли ставки 10 і 13 відсотків відповідно. Крім цього, зменшено ставку податку для підприємців, в яких комерційна нерухомість оформлена належним чином, –  до 0,05 відсотка мінімальної заробітної плати. Такі норми діятимуть з 1 серпня цього року і протягом усього наступного року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь