A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Привітали зі 100-річчям найповажнішу жительку громади

Дата: 17.02.2020 13:02
Кількість переглядів: 1282

   16 лютого виповнилося 100 років жительці Шишаків Ганні Гнатівні Коверді. Зі знаменною датою її щиро привітали селищний голова Олександр Тутка, директор Центру надання соціальних послуг та начальник Відділу соціального забезпечення Шишацької селищної ради Світлана Васильченко і Наталія Завалідер.

   Ганна Гнатівна народилася у відомих короленківських Хатках. Мама ювілярки працювала в сільському господарстві, а тато був знаним чоботарем. У родини народилося трійко дітей: Ганна, Марія та Олексій. Найстаршій Ганнусі судилося пережити молодших сестру та брата.

   Дівчинка мріяла стати вчителькою, однак закінчила лише сім класів. А далі треба було трудитися.

   Тяжкі роки голодоморів, війна і повоєнні роки принесли чимало лиха багатостраждальному поколінню, до якого належить Ганна Гнатівна. Не повернувся з фронту її чоловік, Іван Коверда. Залишилася лише пам’ять про нього – синочок Гриша, що народився у 1944 році.

  Після війни Ганна Гнатівна перебирається у Климове, де власноруч будує для себе і сина житло. І не покладаючи рук трудиться у ланці місцевого господарства.

   Так, в одвічних селянських клопотах, і промайнуло життя жінки. Доглянула брата у Хатках, а потім із сином переїхала ближче до онуки. Вже півтора десятиліття мешкає у Шишаках. На жаль, кілька років тому пішов у засвіти і син Григорій.

   Нині про бабусю піклується єдина онука - Ольга Григорівна Шендрик та її родина. Саме їхня щоденна увага зігріває свята та будні старенької.

   Кажуть, старість треба заслужити. Ганна Гнатівна Коверда заслужила своє 100-річчя! Хай їй здоровиться ще многа літ! Хай вона буде прикладом для молодших поколінь, як треба долати труднощі і цінувати життя.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь