A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Підтримка з місцевого бюджету – запорука успішного функціонування сфери соціального захисту

Дата: 20.01.2020 11:27
Кількість переглядів: 793

Фото без опису   Законодавчі зміни, реформи та інновації сучасного світу спрямовані на розширення кола відповідальності саме місцевої влади за долю людей. Освіта, медицина, житлово-комунальна інфраструктура, цивільний та соціальний захист… Практично уся життєдіяльність наших сіл нині забезпечується коштами платників податків, що акумулюються у місцевому бюджеті.

   Зокрема новий Закон України «Про соціальні послуги», що вступив у дію з 1 січня 2020 року, передбачає введення платних соціальних послуг з урахуванням доходів отримувачів соціальних послуг. Однак більшість користувачів послугами – це пенсіонери, люди з інвалідністю та інші вразливі категорії жителів нашого краю. З ініціативи Шишацького селищного голови Олександра Тутки та за підтримки депутатського корпусу селищної ради прийнято рішення установити особливі умови безоплатного надання соціальних послуг за рахунок коштів місцевого бюджету окремим категоріям громадян. Послуги з підтримки здоров’я, реабілітації, «Соціального таксі» та пункту прокату засобів реабілітації залишилися для жителів району безкоштовними.

   Крім цього, за кошти місцевого  бюджету поступово нарощується матеріально-технічна база Центру. Мета – наближення якісних соціальних послуг до жителів району. Пришиб, Воскобійники, Михайлики, Сагайдак – тут вже діють філії Центру надання соціальних послуг Шишацької селищної ради, що дало змогу відкрити дев’ять робочих місць. Нещодавно за сприяння ТОВ “Агрофірма  імені Довженка” та ТОВ “Райз Північ” придбано сучасне обладнання у Пришибський старостинський округ.

   За кошти Яреськівської сільської ради придбано апарати фізіотерапії, що дало змогу розширити спектр соціальних послуг для місцевих жителів.

   Визначені потреби в соціальних послугах і жителів Ковалівської сільської ради. З метою їх задоволення за рахунок коштів Ковалівської сільської ради придбано сучасне обладнання для облаштування філії Центру в Ковалівці. Це дасть можливість відкрити два робочих місця та наблизити соціальні послуги до жителів цього села.

   Дієва співпраця Шишацької селищної ради з Яреськівською, Ковалівською, Федунською сільськими радами та агроформуваннями – це не тільки основа сьогодення сфери соціальних послуг, але й перспектива майбутнього функціонування такої важливої галузі, як соціальний захист.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь