A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Лекція для слухачів «Університету ІІІ віку» Гоголівської ветеранської організації

Дата: 16.01.2020 10:07
Кількість переглядів: 262

Фото без опису   Проблема створення діючої системи безоплатної правової допомоги в Україні є актуальною вже не перший рік, адже невміння громадян зорієнтуватися у чинному законодавстві є причиною порушень їхніх основних прав і свобод у повсякденному житті, серйозною перепоною реалізації конституційно закріплених норм.

   З метою підвищення правової обізнаності населення завідувач відділення денного перебування комунальної установи «Центр надання соціальних послуг Шишацької селищної ради» Світлана Шона спільно з головним спеціалістом Шишацького бюро правової допомоги Катериною Малаш провели навчальну лекцію для слухачів «Університету ІІІ віку» Гоголівської ветеранської організації. Було оговорено ряд питань, зокрема зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу»; як оформити право на спадщину. 

   Присутніх найбільше цікавили питання, пов’язані з переходом майна померлого до спадкоємців із документальним оформленням цих прав: строки оформлення спадщини, порядок укладення договору дарування, порядок відмови від вступу у спадщину та щодо вступу у спадщину після смерті. На усі ці запитання відповіла фахівець бюро.

   Також усіх присутніх повідомлено, що кожен громадянин, який звернеться до Бюро правової допомоги, зможе скористатись електронними сервісами Міністерства юстиції України та отримати безоплатну первинну правову допомогу - правову інформацію та консультації.

   Після завершення робочої зустрічі була досягнута домовленість про співпрацю у проведенні тематичних виступів на правову тематику та усім присутнім було надано інформаційно-правові матеріали з контактами бюро.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь